Tampereen Tahmelan päiväkoti aiotaan purkaa – tilalle suunnitellaan uutta päiväkotia, joka rakennetaan massiivi­hirrestä

Sisäilmaongelmista kärsivä Tahmelan päiväkoti aiotaan purkaa ja tilalle rakentaa uusi päiväkoti useammalla hoitopaikalla.

Tampereen Tahmelan päiväkotia suunnitellaan purettavaksi sisäilmaongelmien vuoksi. Tilalle tulevan uuden päiväkodin rakennustöiden on määrä alkaa vuonna 2024. Hoidossa olevien lasten vaatteita roikkui naulakossa Tesoman päiväkodissa maaliskuussa.

15.6. 10:56

Aamulehti

Tampereen Tahmelan päiväkoti aiotaan kaupungin tarveselvityksen mukaan purkaa ja tilalle rakentaa uusi päiväkoti. Rakennustyöt on suunniteltu aloitettavaksi vuonna 2024 ja niiden on määrä valmistua toukokuussa 2025.

Vuonna 1962 rakennetussa päiväkodissa on ollut sisäilmaongelmia. Rakenteellisten tutkimusten perusteella on arvioitu, että tilojen korjaaminen riskittömäksi ei ole mahdollista, joten rakennus tulee korvata uudisrakennuksella.

Nykyisen päiväkotirakennuksen käyttö on mahdollista vielä kesän 2022 loppuun. Syksyllä päiväkoti muuttaa Hyhkyn koulun pihaan toteutettuun väistötilaan, kunnes uusi päiväkoti on valmis.

Kuntotutkimusten mukaan nykyisen Tahmelan päiväkodin rakenteissa on kosteuden aiheuttamia vaurioita, mikrobikasvustoa, aikakaudelle tyypillisiä ongelmallisia rakenteita ja rakenteissa on useita vuotokohtia

Uuteen päiväkotiin on mahdollista sijoittaa noin 20 hoitopaikkaa nykyistä enemmän, joten päiväkoti mitoitetaan 100 lapselle. Uusi päiväkotirakennus on tarkoitus rakentaa massiivihirrestä.

Esiselvitysten perusteella uudisrakennuksen kustannusarvio on 7,27 miljoonaa euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut