Lielahden Prismaa aiotaan laajentaa jätti-investoinnilla – Toimialajohtaja: ”Ei olla yksittäisissä miljoonissa”

Pirkanmaan osuuskaupan aluejohtaja kertoo, että laajennuksella vastataan niin ruoan verkkokaupan kysynnän kasvuun kuin koko Lielahden alueen kehitykseen.

Pirkanmaan osuuskaupan toimialajohtaja kertoo, että Prisman tarjontaa kasvatetaan uudistuksen myötä niin ruoan kuin käyttötavaran osalta. Kuva on otettu elokuussa 2021.

15.6. 6:19

Aamulehti

Lielahden Prismaa uudistetaan ja laajennetaan seuraavien parin vuoden aikana. Pirkanmaan osuuskaupan toimialajohtaja Ville Jylhä kertoo, että laajennuksen kaavoitus on aloitettu ja varsinaiset rakennustyöt voidaan aloittaa aikaisintaan vuoden 2023 kesän jälkeen. Jos urakka etenee suunnitelmien mukaan, laajennus saadaan valmiiksi loppuvuodesta 2024.

Jylhän mukaan joitakin valmistelevia töitä on jo aloitettu Prisman nykyisen kiinteistön sisällä. Esimerkiksi ravintolatoimintoja ja pullonpalautus siirretään Prismakeskuksen sisällä uuteen paikkaan vielä tämän vuoden puolella.

”Prisma on nyt toiminut siinä reilun 10 vuotta ja saanut vahvan aseman. Uudistustyön aikana pyrimme ottamaan mahdollisimman paljon asiakkaita mukaan kehittämiseen, ideointiin ja suunnitteluun”, Jylhä sanoo.

Asiakkailta on tullut toiveita etenkin saavutettavuuden suhteen eri kulkumuodoilla niin jalankulun, pyöräilyn kuin autolla liikkumisenkin osalta. Jylhä kertoo, että remontin ajalle Prismaan on tulossa joitakin tilapäisjärjestelyjä.

”Pyrimme pitämään haitat asiakkaille minimissä”, hän sanoo.

8 000 neliön laajennus

Pirkanmaan osuuskauppa kasvattaa Prisman pinta-alaa ja tuo lisää tarjontaa kauppaan ruoan ja käyttötavaran osalta. Jylhä kertoo, että sen lisäksi ravintolamaailmaa aiotaan uudistaa ja kasvattaa. Myös ulosvuokrattavia tiloja on tulossa Jylhän mukaan lisää.

Yksi laajennushankkeen osista on Prisman yhteyteen tuleva uusi keräilyvarasto. Jylhä sanoo, että keräilyvaraston rakentamisella vastataan ruoan verkkokaupan kasvavaan kysyntään.

”Kehitämme verkkokaupan puolta jatkuvasti, että pystymme vastamaan asiakkaiden tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Siitä mitä kaikkea keräilyvarasto tulee pitämään sisällään, kerrotaan lisää, kun suunnitelmat tarkentuvat.”

Tarkkaa neliömäärää uudelle keräilyvarastolle Jylhä ei vielä pysty kertomaan, mutta hän sanoo Lielahden Prisman laajennuksen olevan kokonaisuudessaan jopa 8 000 neliömetrin kokoinen. Myöskään tarkkaa summaa hankkeen hinta-arviolle hän ei vielä voi kertoa.

”Puhutaan todella isosta investoinnista. Ei olla yksittäisissä miljoonissa vaan mennään siitä isosti eteenpäin”, Jylhä sanoo.

Suurempi Prisma kasvavalle alueelle

Ville Jylhä kertoo, että hankkeen tavoitteena on uudistaa nykyistä Lielahden Prismaa, mutta myös yhdistää se paremmin Lielahtikeskuksen eli Kauppakeskus Liken kanssa. Tärkein syy hankkeelle on hänen mukaansa alueen ihmisten tarpeisiin vastaaminen ja Prisman aseman vahvistaminen Länsi-Tampereella.

”Lielahden alue on kehittynyt voimakkaasti, ja kaupungilla on vahvat kehityssuunnitelmat alueen ympärillä esimeriksi Niemenrannassa ja Hiedanrannassa. Haluamme vastata kysyntään ja asiakkaiden tarpeisiin, mitkä alueelle ovat muodostumassa”, Jylhä sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut