Tampereen keskustassa syttyi yöllä tulipalo kerrostalossa, asukkaita evakuoitiin – Päivystävä palomestari: ”Olisi ollut mahdollisuus palokuolemiin”

Pelastuslaitos sai kerrostalohuoneistossa syttyneen palon nopeasti hallintaan. Ensitietojen mukaan palo sai alkunsa asunnon saunatiloista.

Kuninkaankatu 5:n sisäpihalla Tampereella siivottiin tulipalon jälkiä tiistaiaamuna 14. kesäkuuta. Maassa näkyi lasinsiruja rikkoutuneesta ikkunasta.

14.6. 1:25 | Päivitetty 14.6. 9:19

Aamulehti

Tampereen keskustassa Kuninkaankadulla syttyi tulipalo kerrostalohuoneistossa tiistain vastaisena yönä puoli yhden aikaan.

Palopaikalla ollut Pirkanmaan pelastuslaitoksen palomestari Pekka Loponen kertoo, että ensimmäisten yksiköiden saapuessa paikalle liekit löivät jo läpi neljännessä kerroksessa sijaitsevan asunnon ikkunasta. Siitä huolimatta palo saatiin hallintaan jo noin puolen tunnin kuluttua hälytyksestä.

Huoneistossa oli palon syttymishetkellä kaksi ihmistä. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut palossa.

”He ehtivät palavasta asunnosta pois ajoissa. Oli sen verran raju palo, että siinä olisi ollut mahdollisuus palokuolemiin”, kertoo päivystävä palomestari.

Taloyhtiön sisäpihalla haisi savu vielä puoli kahdeksan aikaan aamulla. Paloasunto oli helppo tunnistaa mustuneista ja särkyneistä ikkunoista, joiden sirpaleita kiinteistöhuolto siivosi taloyhtiön nurmelta.

Rappu evakuoitiin

Pelastuslaitoksen mukaan kuusikerroksisesta talosta evakuoitiin noin 25 ihmistä. Pääasiassa evakuoinnit tapahtuivat rapusta, jossa palo oli syttynyt.

”Lähestulkoon koko rappu evakuoitiin väliaikaisesti TKL:n bussiin, jossa oli Suomen Punaisen Ristin kriisiapu paikalla huoltamassa heitä”, kertoo päivystävä palomestari.

Loponen kertoo, että myös porraskäytävä ja paloasunnon yläpuolella oleva huoneisto kärsivät keskivaikeita savuvahinkoja.

”Kolmeen rapun huoneistoon ei voinut palata enää asumaan takaisin. Niiden asukkaat menivät asumaan väliaikaisesti tuttavilleen tai hotelliin. Suurimmat palo- ja savuvahingot kärsi kuitenkin palohuoneisto.”

Syttymissyytä tutkitaan

Palon syttymissyy ei ole vielä selvillä.

”Poliisi ja pelastuslaitos tutkivat syttymissyytä. Sen verran voi sanoa, että palo on luultavasti saanut alkunsa huoneiston saunaosastolta, josta se on levinnyt muihin huoneisiin.”

Palopaikan jälkitorjuntatoimet, kuten tuuletus ja tilojen tarkistus, kestivät useita tunteja.

Päivitys 14.6. kello 2.25: Täydennetty juttua palomestari Pekka Loposen kommenteilla.

Päivitys 14.6. kello 6.45: Päivitetty kauttaaltaan tuoreilla tiedoilla.

Päivitys 14.6. kello 9.19: Täydennetty toimittajan havainnoilla palopaikalta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut