Tampereen Ruotulan golfkenttä siirtyy, frisbeegolf jää alueelle – Näin suurimmat valtuusto­ryhmät kommentoivat tehtyä päätöstä

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan maanantaina, että Alasjärven alueen suunnittelua jatketaan yhdistämällä kaksi seitsemästä etenemisvaihtoehdosta. Kaupunki tiedottaa, että golfkentän siirtämistä aletaan valmistella.

Kaupunginhallituksen hyväksymän esityksen mukaan frisbeegolf jää Ruotulaan ja golftoiminnot siirtyvät uuteen sijaintiin Nurmi-Sorilaan. Kuva on otettu Tammer-Golfin kentältä perjantaina 10.6.2022.

13.6. 15:46 | Päivitetty 13.6. 18:32

Aamulehti

Tampereen kaupunginhallitus on hyväksynyt kokouksessaan maanantaina, että uuden Alasjärven alueen suunnittelua jatketaan esityksen mukaan. Kaupunginhallitukselle esitettiin, että raitiotie toteutetaan Tenniskadulle Teiskontien suuntaisesti, ja alueelle tulee uusi asuinalue. Esityksen mukaan frisbeegolf jää Ruotulaan, ja golftoiminnot siirtyvät uuteen sijaintiin Nurmi-Sorilaan.

Tampereen kaupunki tiedottaa, että uudelle Alasjärven alueelle on tulossa alustavasti noin 10 000 asukasta. Golfilta vapautuva alue suunnitellaan osittain asumiseen ja osittain Media-parkin sekä Alasjärven uusia asukkaita palvelevaksi kaupunginosapuistoksi.

Lue lisää: Tätä mieltä kentän mahdollisesta siirrosta ovat Ruotulan golfaajat: ”35 vuotta olen tässä pelannut ja kyllä olen tykännyt”

Lue lisää: Ruotulan golfkentän kohtaloa käsitellään tänään kaupungin­hallituksessa: Suosittu kenttä siirtymässä asuinalueen ja ratikan alta Tampereella, frisbeegolf saisi jäädä

Tiedotteen mukaan golfkentän sijoittamisesta Nurmi-Sorilaan on tehty esiselvitys. Nurmi-Sorilassa kentälle on tutkittu noin 110 hehtaarin aluetta, josta puolet on tällä hetkellä kaupungin omistuksessa. Vaihtoehtoja Alasjärven alueen suunnitteluun pohdittiin pormestari Anna-Kaisa Ikosen nimittämässä yhteistyöryhmässä, jossa oli mukana alueen toimijoita, kuten frisbeegolfin ja Tammer-Golfin edustajat.

Kaupunki tiedottaa, että hyväksyttyyn ratkaisuun liittyy lisäselvitystarpeita alueen luonto- ja ympäristöarvojen turvaamiseksi jatkosuunnittelussa ja rakennusaikana. Myös golfin ja frisbeegolfin toimintojen jatkuminen alueen rakentamisen aikana vaatii suunnittelua ja erilaisia toimenpiteitä.

Kaupunginhallitus keskusteli hyvässä hengessä

Kaupunginhallituksen 3. varapuheenjohtajan Lassi Kalevan (ps.) mukaan kaupunginhallituksen kokouksessa käymä keskustelu oli hyvähenkinen. ”Olimme ryhmän kanssa esityksen kannalla. On tärkeää, että saamme paljon asuntoja alueelle, jossa on suuri työpaikka- ja oppilaitoskeskittymä. Se on mielestäni päätöksen tärkein onnistuminen.”

Myös Pekka Salmi (sd.) sanoo hallituksen keskustelua hyväksi ja rakentavaksi. Nyt tehty suunnitelma vastaa hänen mukaansa ryhmän kantaa.

”Tässä on nyt hyvät lähtökohdat viedä asiaa eteenpäin. Iso kysymys on vielä maanomistus Nurmen alueella, jotta se saadaan kaupungin haltuun ja golfkenttää päästään kaavoittamaan. Näkisin, että golfkentän lisäksi Nurmi-Sorilassa voisi olla pientalovaltainen alue. Ratikan reitille kannattaa rakentaa tiiviisti ja tehokkaasti.”

Aleksi Jäntti (kok.) pitää kaupunginhallituksen tekemää ratkaisua oikeana ja sanoo, että se löytyi yhteistyöryhmän keskustelujen pohjalta helposti. ”Päätökseen liittyy epävarmuustekijöitä, mutta nyt on selkeä tahtotila edistää asiaa vaihtoehtojen 1b ja 4 kombinaatiolla.”

Jäntin mielestä on tarkoituksenmukaista lisätä tiivistä asutusta joukkoliikenneväylän yhteyteen. Yhdeksi näkökulmaksi tehtyyn ratkaisuun hän mainitsee myös Kauppi-Niihaman luontoarvojen säilyttämisen.

Jaakko Mustakallio (vihr.) sanoo kaupunginhallituksen käymän keskustelun olleen loppujen lopuksi yksituumainen. Mustakallion mukaan Ruotulan frisbeegolf-keskus on Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen, joten sen siirtäminen olisi ollut hänen mielestään lyhytnäköistä.

”Näemme, että tehty ratkaisu tukee parhaalla tavalla Kaupin luontoarvoja ja kasvavaa ryhmää frisbeegolfin harrastajia, joka on etenkin lasten ja nuorten laji. Myös Tammer-Golf pääsee kehittämään toimintaansa kunnolla kohti tulevaisuutta.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut