Linjan 13 Nyssestä halkesi polttoainesäiliö Särkänniemen edustalla Tampereella – Kuljettaja ei huomannut vuotoa ja lähti jatkamaan töitään

8.6. 21:18 | Päivitetty 8.6. 22:44

Aamulehti

Nysse-paikallisliikenteen linjalla 13 olleen auton dieselsäiliö halkesi kesken ajon Paasikivenkadulla Tampereella keskiviikkona. 500-litraisesta säiliöstä valui dieseliä tielle noin 60–70 metrin matkalle Särkänniemen kohdalla keskustan suuntaan. Ohikulkijat hälyttivät pelastuslaitoksen paikalle kello 19.48. Pelastuslaitos sai aloitettua torjuntatoimet nopeasti.

Linjan 13 bussi oli matkalla Tesomalta Ratinaan. Pelastuslaitoksen saapuessa bussi oli pysäköitynä bussipysäkille. Autossa ei ollut ketään. Kuljettaja oli poistunut paikalta. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että auto kuuluu Pirkanmaan tilausliikenne oy:lle. Omistaja tilasi autolle hinauksen.

”Emme tavoittaneet kuljettajaa. Muu liikenne ymmärsi onneksi väistää vuotanutta dieseliä. Se ei ole päässyt leviämään viemäristöön tai muualle”, Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Antti Koskela kertoo.

Pirkanmaan tilausliikenteestä kerrotaan, että bussin dieselsäiliö oli alkanut repsottaa ajon aikana, koska ripustus oli pettänyt.

Kuljettaja oli pysäyttänyt auton bussipysäkille huomattuaan laahaavan säiliön. Hän oli soittanut Pirkanmaan tilausliikenteen liikennetyönjohtoon, josta kuljettajaa oli neuvottu jatkamaan matkaansa Ratinaan toisen bussin kyydissä, hakemaan ehjä auto ja jatkamaan linjan liikennöintiä.

Pirkanmaan tilausliikenne lähetti paikalle huoltoautonsa ja työnjohtajan. Toimitusjohtaja Lauri Helken mukaan kuljettaja ei ollut huomannut dieselvuotoa.

”Tilannekuva oli sillä tavalla puutteellinen. Siksi paikalla ei ollut kuljettajaa pelastuslaitoksen saapuessa. Tilaamamme hinausauto ja työnjohtaja olivat kuitenkin matkalla. Kuljettaja lähti pelastamaan seuraavaa lähtöä”, Helke sanoo.

Kyydissä oli ollut matkustajia, mutta Helken tiedossa ei ole, montako. Kuljettaja oli ohjannut matkustajat ulos autosta ja kytkenyt autosta virrat pois.

”Ei ole minun urallani ollut ennen tämmöistä. Tarkastamme nyt heti meidän busseista, onko vastaavaa, ettei tämmöinen tapahdu toista kertaa.”

Päivitetty 8.6. kello 21.33: tarkennettu, että kyseessä oli paikallisbussi ja poistettu kohta ”sinisestä linja-autosta”. Kello 21.44: Korjattu Paasikiventie Paasikivenkaduksi. Kello 22.38: Lisätty Lauri Helken kommentit ja päivitetty kauttaaltaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut