Tampereen kaupungin rivi- ja kerrostalotonttien haku on alkanut – näillä alueilla tontteja on tarjolla

Osaan tonteista liittyy erityisvaatimuksia. Esimerkiksi Ojalassa ja Kissanmaalla kiinnostaa rakennusten elinkaaren hiilijalanjälki.

Ranta-Tampellassa on haussa tontti kohtuuhintaiseen rakentamiseen. Kuva on otettu helmikuussa 2022 M2-kotien työmaalta, johon rakentuu 9-kerroksinen ARA-vuokratalo.

7.6. 15:22

Aamulehti

Tampereen kaupungin rivi- ja kerrostalotonttien haku on alkanut, Tampereen kaupunki tiedottaa.

Tontteja on haettavana Kissanmaan, Ojalan, Ranta-Tampellan ja Vuoreksen kaupunginosista sekä vapaarahoitteiseen että valtion tukemaan asuntotuotantoon.

Tarjolla on kaikkiaan kymmenen rivi- ja kerrostalotonttia ja yhteensä yli 37 000 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta. Tonttien hakuaika on 6.6.–1.7.2022. Tonttien saajat ratkaistaan syys-lokakuussa.

Tonttien saajien valinnassa otetaan huomioon muun muassa kaupungin aiemmin hakijalle luovuttamat tontit, alueiden monimuotoisuus ja rakentamisen nopea aloitus.

Ojalassa ja Kissanmaalla kiinnostaa hiilijalanjälki

Kissanmaan tontti on haettavissa vapaarahoitteiseen omistusasuntotuotantoon. Rakennushankkeessa täytyy hyödyntää kiertotalouden periaatteiden mukaisia rakennusosia- tai materiaaleja.

Ojalan tontteja voi hakea sekä vapaarahoitteiseen että kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon. Ojalassa ja Kissanmaalla tontinsaajan tulee laskea ja raportoida rakennuksen elinkaaren hiilijalanjälki ja -kädenjälki.

Ranta-Tampellan tontti on haettavissa kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon. Vuoreksen tontit on tarkoitettu vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon.

Haussa ei tällä kertaa ole erityisesti varattu tontteja palveluasumiselle, mutta tontteja voidaan luovuttaa myös palveluasumisen tarpeisiin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut