Vanhan kirkon Skeittitapulista nuoret saavat rentoa ja arkista tukea Tampereella – näin se toimii

Skeittitapuli ja Vanhan kirkon walk in -terapia saivat tänä vuonna Kirkon erityisnuorisotyön teko -palkinnon. Luvassa on taas myös konserttisarja, skeittikirppiksiä ja kilpailuja.

Skeittitapulin kahvilasta voi ostaa virvokkeita päivittäin. Tapulilla järjestetään kesän aikana Tapuliklubi-konserttisarja, skeittikirppiksiä sekä skeittikilpailuja. Kesällä 2021 otetussa kuvassa kahvilan tunnelmasta nauttimassa vasemmalta oikealle Elli Lehto, Marjut Vuorimäki, Teemu Grönlund ja Veeti Salmi.

3.6. 12:15

Aamulehti

Vanhan kirkon kellotapulilla Tampereen keskustassa on jälleen tarjolla lämmintä ruokaa, skeittausmahdollisuuksia, kokemusasiantuntijuutta ja lyhytterapiaa nuorille ja nuorille aikuisille. Lisäksi tapulin kahvilasta voi ostaa kahvia, teetä ja virvokkeita päivittäin. Tapulilta voi lainata esimerkiksi laudan ja suojat veloituksetta, osallistua skeittikouluun tai ilmoittautua skeittiryhmään, jossa skeittaillaan turvallisessa ilmapiirissä.

Hyvää palautetta viime kesänä saanut Skeittitapuli on avoinna koko kesän arkisin kello 14–20. Maanantaina ja keskiviikkona kello 14 tapulilla on tarjolla maksuttomia lämpimiä aterioita. Valmiiksi pakatun aterian voi nauttia paikan päällä tai ottaa mukaan.

Seurakuntien tiedotteen mukaan Skeittitapulin tarkoituksena on lisätä nuorten hyvinvointia, rauhoittaa keskustan aluetta ja tarjota kohtaamispaikka.

Tapulilla järjestetään kesän aikana Tapuliklubi-konserttisarja, skeittikirppiksiä sekä skeittikilpailuja. Skeittitapulin toiminta rahoitetaan Tampereen kaupungin nuorisotakuuavustuksen turvin.

Maanantaisin lyhytterapiaa

Maanantaisin Vanhassa kirkossa toimii skate in -palvelu. Maksuton lyhytterapia on tarkoitettu yli 16-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille, jotka voivat tulla kirkkoon ilman ajanvarausta. Terapeutit ovat ratkaisukeskeisiä lyhytterapeutteja.

Seurakunnilta korostetaan, että matalan kynnyksen terapia ei ole sairauden hoitoa, mutta siitä voi olla apua pärjäämisen esimerkiksi, kun odottaa pääsyä psykoterapiaan. Skate in -palvelussa voi puhua myös päihteiden käytöstä kokemusasiantuntijoiden tai Hamppupelto-hankkeen työntekijöiden kanssa.

Skeittitapuli avoinna koko kesän arkisin kello 14–20.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut