Lidl, Prisma ja Citymarket: selvitimme, missä ostoskassi maksaa vähiten Tampereella – ruuan hinta kallistuu voimakkaasti ja huippu saavutetaan syksyllä

Katso tästä jutusta, mitä 25 tavallista tuotetta maksoivat kolmen suurimman ketjun kaupassa Tampereella kesäkuussa. Halvimman ja kalleimman kauppakassin ero oli yli 7 euroa. Kiivaimmin ovat kallistuneet kala ja kahvi. Asiantuntijan mukaan vuoden loppuun mennessä hinnat ovat nousseet keskimäärin 11 prosenttia. Artikkeli on julkaistu kesäkuun puolivälissä.

Aamulehti vertaili, kuinka paljon kauppakassi maksaa Tampereen Hallituskadun Lidlissä, Turtolan K-Citymarketissa ja Kalevan Prismassa. Lidlin ja Prisman kuvat on otettu vertailun yhteydessä 6. kesäkuuta 2022, kun taas Citymarketin kuva on joulukuulta 2019.

15.6. 5:00

Aamulehti

Ruoan hinta jatkaa yhä nousuaan. Kahvihyllyllä on saattanut hieraista silmiään, sillä kahvi on yksi eniten kallistuneista tuotteista. Maaliskuussa reilut viisi euroa maksanut paketti voi olla nyt pitkälti yli kuusi euroa.

Elintarvikkeiden hinnat olivat kasvaneet noin yhdeksän prosenttia toukokuussa vuoden takaiseen nähden, kun mukaan laskettiin myös alkoholittomat juomat. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen kuluttajahintaindeksistä. Tavallisesti hinnat nousevat vuoden aikana vajaat kaksi prosenttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut