Kaleva-Hakametsän asemakaavoitus etenee – Suunnitelmissa lisää liiketiloja, asuntoja ja jopa 17-kerroksinen hotelli

Kaleva–Hakametsän uudesta paikalliskeskuksesta tulee liike-, ja palvelutilojen, liikuntatilojen sekä kaupunkiasumisen keskittymä.

Havainnekuva Kaleva-Hakametsän paikalliskeskuksen asemakaavaehdotuksen mukaisesta toteutuksesta.

31.5. 20:48

Aamulehti

Tampereen Kaleva-Hakametsän asemakaava mahdollistaa uusia liiketiloja, asuinkorttelialueen, palveluita ja työpaikkoja joukkoliikennevyöhykkeelle paikalliskeskuksen yhteyteen.

Asemakaava hyväksyttiin Tampereen yhdyskuntalautakunnassa tiistaina. Asemakaava etenee kaupunginhallituksen kautta valtuuston käsittelyyn.

Asemakaava-aineistoa on tarkistettu ja täydennetty ehdotusvaiheessa saadun palautteen sekä täydennetyn suunnitteluaineiston pohjalta.

Suunnittelualueeseen kuuluu Kalevan Prisma, yksikerroksisia liikerakennuksia sekä laajoja pysäköintialueita. Noin 15,6 hehtaarin suuruinen alue sijaitsee noin kolme kilometriä itään kaupungin keskustasta. Alue rajautuu raitiotien Hakametsän vaihtopysäkkiin.

Hotelli ja asuntoja

Alueen maankäytöstä järjestettiin arkkitehtuurikilpailu, jonka Sarana-voittajaehdotukseen ja sen pohjalta laadittuun yleissuunnitelmaan asemakaavoitustyö perustuu.

Pääosin Kalevanrinteessä sijaitsevalle alueelle on tulossa uuteen kaupunkiaukioon kytkeytyvä kauppakeskuslaajennus, asuntoja sekä pysäköintitiloja.

Asemakaavaehdotuksessa on osoitettu rakennusoikeutta vähittäiskaupan suuryksikön, hotellirakennuksen, asuinrakennusten ja autopaikkojen korttelialueille yhteensä noin 126 200 kerrosneliömetriä.

Uusia asukkaita alueelle on tulossa arviolta 500. Asuinrakennusten kerrosluvut vaihtelevat kahdesta kolmeentoista madaltuen kohti etelää ja Kalevanharjun arvokasta harjumaisemaa.

Asemakaavaehdotus ohjaa uudisrakentamista tiilirakentamiseen. Kaavamerkinnät mahdollistavat laajojen kattopiha- ja viherkattoalueiden toteuttamisen korttelialueilla.

Hakametsän vaihtopysäkkialueen tuntumaan Rieväkadun varrelle on osoitettu uusi kaupunkiaukio eli Rieväaukio, jonka kautta on pääsisäänkäynti hotellirakennukseen sekä korttelin uusiin, kauppakeskustyyppisiin liiketiloihin.

Rieväaukion koillislaidalla sijaitsee jopa 17-kerroksinen hotelli korttelin korkeimpana maamerkkirakennuksena.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut