Tampereella suunnitellaan kotia yli tuhannelle uudelle asukkaalle Hyhkynlaaksoon – Tällainen siitä tulisi

Suunnittelualue sijaitsee Nokian moottoritien ja Pyhäjärven välisellä alueella noin viiden kilometrin päässä keskustasta länteen.

Tampereella Kaarilan kaupunginosaan kuuluvan Hyhkynlaakson uuden asuinalueen kaavamuutos on hyväksytty asetettavaksi nähtäville.

31.5. 20:23

Aamulehti

Tampereella Kaarilan kaupunginosaan kuuluvan Hyhkynlaakson uuden asuinalueen kaavamuutos on hyväksytty asetettavaksi nähtäville. Tampereen yhdyskuntalautakunta päätti asiasta tiistaina.

Asemakaava on tuomassa kodin jopa 1 100 asukkaalle uudelle kerrostalojen ja pientalojen alueelle. Alueella on varaus myös päiväkodille.

Muutoksen valmistelu alkoi jo vuonna 2009 hakijan ja kaupungin järjestämällä arkkitehtuuri­kilpailulla. Sen jälkeen suunnitelmia on kevennetty ja aluetta laajennettu. Luonnosaineisto oli nähtävillä loppuvuodesta 2020. Ehdotuksen pääperiaatteet ovat säilyneet ennallaan, mutta myös muutoksia on tehty.

Näkymiä lännestä kohti Pispalaa säilytetään samoin kuin näkymää Mattilankadulta kohti Simolan taloa. Alueen rakennuskorkeuksia on madallettu kauttaaltaan.

Mitä?

Suunnittelualue

Laajuudeltaan noin 14,5 hehtaarin kokoinen alue sijaitsee Nokian moottoritien ja Pyhäjärven välisellä alueella noin viiden kilometrin päässä keskustasta länteen.

Aluetta rajaa luoteispuolella Nokian moottoritie, idässä Mattilankatu sekä Mattilanpuisto ja Pispan palvelukeskus ja etelässä Simolankatu sekä sen pohjoispuolella olevat pientalot.

Alueen länsiosassa on puistoa sekä kaupungin taimistoaluetta ja loppu osa alueesta on peltoa. Suunnittelualue viettää laidoilta alueen keskellä olevaa kosteikkoa kohti.

Aluetta laajennettu

Kaava-aluetta on laajennettu kohti koillista. Alueeseen kuuluu nyt myös Mattilanpuisto ja osa Mattilankatua, jonka aluetta levennetään. Puisto on otettu mukaan siellä virtaavan Vaakko-ojana tunnetun ojan takia. Oja sekä hulevesipainanne ovat saaneet uusia, luontoarvoja korostavia merkintöjä.

Asemakaava-alueelle muodostuu neljä asuinkerrostalojen korttelialuetta, yksi kytkettyjen pientalojen eli kaupunkipientalojen korttelialue, yksi asuinpientalojen korttelialue sekä yksi julkisten lähipalvelu­rakennusten korttelialue.

Asuinkerrostalojen korttelialueiden väliin sekä pohjois- ja itäpuolelle tulee autopaikkojen korttelialuetta, jolle tulee myös rakentaa pysäköintilaitos. Näiden lisäksi kaavaan kuuluu kaksi nykyistä erillispientalojen tonttia, joista toinen, Simolan talo, saa kulttuuri- ja rakennushistoriallisista syistä suojelumääräyksen.

Hieman yli kolmannes kaava-alueen pinta-alasta jää viheralueeksi. Rakentaminen sijoittuu nykyään viljelykäytöstä pois jääneelle peltoalueelle, alueen alavimpaan kohtaan. Alueen pohjoisosan maisemapelto jätetään suojaviheralueeksi ja sitä hoidetaan niin, että näkymä Pispalaan säilyy.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut