Vuoreksen luhtitalon palossa ei epäillä rikosta, mutta rakenteissa on havaittu mahdollisia puutteita – Taloyhtiön kaksi muuta taloa rakennettu samalla tavalla

Vuoreksessa tuhoutui uudehko luhtitalo rajussa tulipalossa 2. toukokuuta. Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa, mutta rakennus tuhoutui purkukuntoon.

Luhtitalossa oli tulipalo Hupakankorvenkadulla Tampereen Vuoreksessa 2. toukokuuta.

31.5. 12:22 | Päivitetty 31.5. 16:15

Aamulehti

Tampereen Vuoreksessa toukokuun alussa rajusti palaneen luhtitalon tulipalossa ei epäillä rikosta. Poliisi on tehnyt palonsyyn tutkintaa eikä ole havainnut myöskään varomatonta toimintaa ennen palon syttymistä.

Sen sijaan rakenteissa on havaittu mahdollisia puutteita, Sisä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan tiistaina. Poliisi selvittää yhdessä muun muassa kaupungin rakennusvalvonnan kanssa, onko rakentamisessa laiminlyöty paloturvallisuuden varmistaminen ja onko sen osalta tapahtunut rikos.

”Rakennuksen palokatkojen epäillään olleen vaillinaiset, koska ne eivät ole toimineet suunnitellun mukaisesti”, poliisi toteaa tiedotteessaan.

Kaksikerroksinen luhtitalo tuhoutui purkukuntoon Vuoreksen Mäyränmäessä 2. toukokuuta. Kukaan ei loukkaantunut palossa. Tutkinnassa on selvinnyt, että palo pääsi etenemään voimakkaasti.

”Selvitys on nyt käynnissä ja palaveeraamme asiantuntijoiden kanssa, onko laiminlyöntejä tapahtunut ylipäätään. Käynnissä on esiselvitys moniviranomaisyhteistyönä siitä, ylittyykö syytä epäillä -kynnys”, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Juvonen sanoo Aamulehdelle.

Samanlaisia taloja

Vuonna 2018 valmistunut kolmen luhtitalon taloyhtiö on Sievitalot oy:n rakennuttama. Palossa tuhoutuneessa kaksikerroksisessa talossa oli kymmenen asuntoa, kaikkiaan taloissa on 30 huoneistoa.

Taloyhtiön isännöitsijä Marko Tuomisto Reim-isännöinnistä kertoo, että pelastuslaitos on palon jälkeen käynyt tutkimassa talojen rakenteita.

”Minulla ei tällä hetkellä ole tarkempaa tietoa, mitä ja minkälaisia puutteita siellä on. Asiaa selvitellään poliisin kanssa”, Tuomisto kertoo.

Tuomiston käsityksen mukaan kaksi muuta taloa on rakennettu samalla tavalla kuin palanut talo. ”Periaatteessa vastaavanlaisia luhtitaloja ne kaksi muutakin ovat. Kyllä pelastuslaitoksen kaveri kävi kiertämässä ne muutkin talot.”

Päivitetty 31.5.2022 kello 16.07: Juttuun lisätty Marko Tuomiston kommentit.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut