Varma kesän merkki: Kanat palasivat vuoden tauon jälkeen Tampereen Sorsapuistoon – muista nämä, kun käyt katsomassa kesäasukkaita

Tampereen Sorsapuiston lintutarha sai tiistaina perinteiset, kotkottavat kesäasukkaansa. Viime vuonna yli 80-vuotinen perinne katkesi, kun tarhaan ei tuotu kanalintuja ollenkaan. Nyt kanat ihastuttavat taas kaupunkilaisia elokuun puoliväliin asti.

Tampereen Sorsapuiston lintutarhassa on nähty erilaisia lintuja jo yli 80 vuoden ajan. Tiistaina 31. toukokuuta tarhaan muuttivat jälleen uudet kesäasukkaat.

31.5. 18:23

Aamulehti

Tampereen Sorsapuiston lintutarhaan on jälleen tuotu kesäksi kanoja. Linnut tuodaan puistoon tiistaina ja ne ovat tarhassa noin elokuun puoliväliin asti.

”On ollut perinne, että Sorsapuistossa on ollut erilaisia lintuja, mikä rikastuttaa puistokulttuuria. Lintula täytti vuonna 2019 jo 80 vuotta. Eläimiä on ilo seurata, ja kanat tuovat ihmisille eläinkokemuksia kaupunkialueella”, sanoo työpäällikkö Teemu Kylmäkoski Tampereen Infra oy:sta, joka vastaa lintutarhan ja kanojen hoidosta kesän aikana.

Linnut tulivat Sorsapuistoon Hämeenkyröstä Tia Hämäläisen kanalasta. Lintulaan tuotiin isoja kanarotuja, pieniä koristekanoja, helmikanoja ja munien tehotuotantoon jalostettuja kanoja.

Viime vuonna Sorsapuiston lintutarhaan ei tuotu kanalintuja pahentuneen lintuinfluenssatilanteen vuoksi. Samalla katkesi yli 80-vuotinen perinne, sillä lintutarhassa on nähty erilaisia lintuja vuodesta 1939 lähtien. Nyt lintuinfluenssatilanne on näyttänyt paremmalta.

”Olemme jälleen rohkaistuneet tuomaan lintuja Sorsapuistoon. Varmuuden vuoksi tuomme linnut paria viikkoa myöhemmin kuin aikaisempina vuosina, kun muuttolinnut ovat jo asettuneet pesimäalueilleen”, Hämäläinen kertoo tiedotteessa.

Kesäasukkaat tuotiin Tampereen Sorsapuiston lintutarhaan tiistaina iltapäivällä 31. toukokuuta. Lintutarhan ja kanojen hoidosta vastaa kesän aikana Tampereen Infra oy.

Huolehditaan jokaisena päivänä

Teemu Kylmäkosken mukaan linnut vaativat päivittäistä huolenpitoa. ”Häkit siivotaan ja katsotaan, että linnuilla on joka päivä tuoretta ruokaa ja vettä.”

Kylmäkoski muistuttaa, että ammattilaiset hoitavat lintujen ruokinnan, ja muut eivät saa syöttää kanoille omia eväitään. Lintujen häkkien lähelle ei pidä tuoda koiria.

”Kanat saattavat myös kuumalla ilmalla makoilla tai olla pitkään paikoillaan, ja tästä ei kannata huolestua. Jos jokin asia kuitenkin herättää huolta ja työntekijöitä ei ole paikalla, Frenckellin palvelupisteeseen voi laittaa viestiä”, Kylmäkoski ohjeistaa.

Virallinen harrastekanalintujen kiinnipito päättyy 31. toukokuuta, ja ulkoilukausi alkaa 1. kesäkuuta. Sisällä pitämisellä vältetään muuttolintujen ja harrastekanalintujen väliset kontaktit toisiinsa.

Lintutarhaan tuotiin erilaisia kanoja: isoja kanarotuja, pieniä koristekanoja, helmikanoja ja munien tehotuotantoon jalostettuja kanoja.

Kanat ovat tarhassa noin elokuun puoliväliin asti. Linnut keräsivät tarhalla tiistaina ihailijoita heti tuoreeltaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut