Kotikisojen mestaruus sytytti leijona-fanit kultajuhlassa: "Oli tarkoitus lähteä Roomaan, mutta tultiin tänne” – Katso kuvakooste iloisesta juhlakansasta

Leijonien maailmanmestaruuden juhlinta huipentui maanantaina Tampereella Hakametsän jäähallin edustalla pidetyissä kultajuhlissa. Leijonien lisäksi ihmisiä kiinnosti erityisesti JVG:n esiintyminen.

Ihmiset juhlistivat leijonia maanantaina Tampereella Hakametsän jäähallin parkkialueella pidetyissä kultajuhlissa. Axel Salenius poseerasi kameralle ihmisten virratessa pois juhla-alueelta JVG:n ”Voitolla yöhön” -kappaleen soidessa.

30.5. 23:19

Aamulehti

Suomen jääkiekon maailmanmestaruutta juhlittiin railakkaasti jo sunnuntaina heti voitokkaan pelin päättymisen jälkeen erityisesti kisakaupunkien Tampereen ja Helsingin keskustoissa suihkulähteitä ja valotolppia myöten.

Lue lisää: Tampereen hurjat kultajuhlat videolla: Ainutlaatuinen 40 minuutin kooste näyttää, miten koko kaupunki sekosi – oletko sinäkin mukana?

Juhlat jatkuivat kuitenkin maanantaina virallisissa kultajuhlissa Tampereella. Hakametsässä jäähallin edustalla olevalle parkkialueelle pakkautui maanantaina yli 30 000 ihmistä juhlimaan leijonien mestaruutta.

Suomen maajoukkueen menestykseen ei oltu yleisössä kyllästytty. Kotikisat ja mestaruus saivat juhlakansan edelleen syttymään, vaikkakin tunnelma ei maanantaina ollut yhtä railakas kuin edellisenä iltana.

Lue lisää: Kuvagalleria: Tällainen oli 30 000 kiekkofanin unohtumaton kultajuhla Hakametsässä – ”Rakas kotikaupunkini Tampere”

Hakametsän kultajuhlan kliimaksi oli itse leijonamiehistön saapuminen suomalaisten juhlittavaksi, mutta lavalla esiintyi myös nimekkäitä suomalaisartisteja, kuten Haloo Helsinki, JVG ja Juha Tapio.

Sunnuntai-illan juhlien jälkeisenä maanantaina leijonia juhlistamaan oli saapunut nuorison lisäksi myös paljon lapsiperheitä.

Sami Koivistonalho (vas.), Jutta Koivistonalho (kesk.) ja Marjo Skaffari Koivistonalho kertovat tulleensa kultajuhliin katsomaan erityisesti leijonia. ”Ihan mieletön”, kuvailee Marjo Skaffari-Koivistonalho juhlan tunnelmaa. Perhe oli katsellut Leijonien pelejä Kreetalta, josta he olivat juuri saapuneet. ”Pakko oli tulla, vaikka oli ihan hirveä kiire.”

Kirsi Numminen (vas.) sekä Sari ja Rauno Kulmala olivat saapuneet kultajuhliin tunnelman vuoksi. Leijonien menestykseen ei kolmikon mukaan olla kyllästytty. ”Ensin olympialaiset sitten Tappara ja nyt vielä tämä, niin onhan tämä ihan huikeeta”, sanoo Sari Kulmala

Mikko Helin kiittelee Tampereen tapahtumia ja tunnelmaa MM-kisojen aikaan. Hän kertoo käyneensä tyttäriensä Aada ja Iina Helinin kanssa esimerkiksi kisojen Fan Zone -alueilla. ”Tytöt halusivat päästä heiluttelemaan noita Suomen lippuja”, avaa perheenisä syitä juhliin saapumiselle.

Mikko Tuomisto (vas.), Masa Poussa, Maarit Janhunen ja Mika Salo (oik.) olivat juhlatuulella vielä kultajuhlien päätyttyäkin tyhjenevällä Hakametsän parkkialueella. Suunnitelmana oli kuitenkin suunnata seuraavaksi kotiin lepäämään.

Satu Punkari oli pukeutunut juhliin tyttärensä Jenna Punkarin kanssa asiaankuuluvasti Suomi-paitaan.

”Oli tarkoitus lähteä Roomaan, mutta tultiin tänne”, kertoo yhdessä miehensä Toni Laurilan kanssa leijonia juhlistanut Tiina Laurila. Tunnelma oli selvästi hyvätuulisella pariskunnalla katossa.

Pieni sade ei haitannut tamperelaisia Milla Niukkasta (vas.), Tia Päivärinnettä (kesk.) ja Roosa Laaksosta. ”Nyt pääsee juhlatunnelmaan itsekin vihdoin”, sanoo Roosa Laaksonen. Kultajuhlien esiintyjistä kiinnosti tietysti itse leijonat, mutta myös JVG. Kolmikko oli juhlistanut leijonia myös sunnuntaina torilla, jossa oli heidän mukaansa ollut villi tunnelma.

Otto Varrela kertoo jännittäneensä eilistä Suomi–Kanada-ottelua hirveästi, mutta nyt tunnelmat on hyvät. ”Hauskaa, että osui kotikisoihin tämä mestaruus. Tultiin pikkumiehelle näyttämään tätä karnevaalia”, Varrela sanoo viitaten hartioilla istuvaan Oiva Varrelaan.

Pinja Vuorimaa pysähtyi poseeraamaan kameralle Hakametsän kultajuhlien päättyessä ja ihmisten virratessa ulos tapahtuma-alueelta.

Hakametsän parkkialueen reunalla ollut metsikkö tarjosi oivan taustan tunnelmakuville kultajuhlan päätyttyä.

Hakametsän jäähallin parkkialueella oli ahdasta, kun leijonien kultajuhliin saapui maanantaina yli 30 000 ihmistä.

Suomen liput liehuivat yleisössä leijonien maanantaisissa kultajuhlissa, jossa oli paikalla myös paljon lapsiperheitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut