Sara Hildénin taidemuseon uudeksi johtajaksi nousee Anna Hjorth-Röntynen

Tampereen kaupunginhallitus päätti valinnasta maanantaina. Anna Hjorth-Röntysen puolesta puhuu muun muassa se, että hän tuntee Sara Hildénin säätiön kokoelman.

Sara Hildénin uusi johtaja Anna Hjorth-Röntynen on viime vuosina toiminut Vantaan taidemuseo Artsin päällikkönä.

31.5. 10:00 | Päivitetty 31.5. 13:12

Aamulehti

Tampereen Sara Hildénin taidemuseon uudeksi johtajaksi on valittu filosofian tohtori Anna Hjorth-Röntynen. Hjorth-Röntynen aloittaa tehtävässä 15. elokuuta. Kaupunginhallitus teki valinnan maanantaina.

Virkaa haki kahdeksan henkilöä, joista kuusi täytti asetetut kelpoisuusvaatimukset. Kaksi hakijaa eteni loppumetreille saakka. Tampereen kaupungin sivistyspalveluiden johtaja Lauri Savisaari kertoo tekstiviestitse, että hakijat olivat tasaisia, mutta lopulta valinta oli helppo. Sekä Sara Hildénin säätiö että Sara Hildénin museon johtokunta asettuivat yksimielisesti tukemaan Hjorth-Röntysen valintaa.

Valinnassa painoivat Savisaaren mukaan kokemus taidemuseon johtamisesta, Sara Hildénin säätiön kokoelman ja taidemuseon omakohtainen tuntemus sekä tehtävän kannalta tasapainoinen kokonaisuus. Museonjohtajan palkka on 4434,92 euroa kuukaudessa.

Hjorth-Röntynen on työskennellyt aiemmin muun muassa asiantuntijana taidehuutokauppa Bukowskilla ja museoamanuenssina Sara Hildénin taidemuseossa. Viimeiset vuodet hän on työskennellyt Vantaan taidemuseo Artsin päällikkönä.

”Tuntuu upealta ja olen erittäin kiitollinen luottamuksesta, että minut on tähän tehtävään valittu”, Hjorth-Röntynen sanoo.

Hjorth-Röntynen on 47-vuotias ja asuu pääkaupunkiseudulla. Perheen vuoksi hän käy ainakin alkuun Tampereella pääkaupunkiseudulta käsin. ”Tulevaisuus näyttää, miten saadaan asiat järjestymään.”

Museo siirtyy Finlaysonille

Sara Hildénin taidemuseo on Tampereen kaupungin ylläpitämä modernin taiteen ja nykytaiteen museo. Sinne on pysyvästi sijoitettu Sara Hildénin säätiön omistama suomalaisen ja ulkomaisen taiteen kokoelma.

Museon on määrä siirtyä vuonna 2026 Finlaysonille valmistuvaan uuteen Lumen valo -rakennukseen.

Lue lisää: Finlaysonin uusi taidemuseo on kolmekymppisen Janne Hovin läpimurto – Näin raati perustelee valintaansa: ”Erotti sen muista ehdotuksista ylivoimaisesti”

Lue lisää: Tampereen Finlaysonin alueelle nousee moderni valkoinen rakennus – Sara Hildénin museon arkkitehtuurikilpailun voitti ”Lumen valo”

”On hyvin mielenkiintoista nähdä, miten uusi museorakennus tuo mukanaan mahdollisuuksia. Odotan sitä innolla ja totta kai jatkan innolla myös Sara Hildénin säätiön ja Tampereen kaupungin välistä yhteistyön tekemistä”, Hjorth-Röntynen sanoo.

Museonjohtaja johtaa museon toimintaa, taloutta ja henkilöstöä. Museonjohtaja kuuluu Sara Hildénin säätiön hallitukseen ja on museon toimintaa ohjaavan Tampereen kaupunginhallituksen alaisen johtokunnan esittelijä. Museonjohtaja on myös kulttuurin palvelualueen johtoryhmän jäsen.

Taidemuseon johtajana vuodesta 2014 toiminut Päivi Loimaala jäi eläkkeelle huhtikuun alussa.

Oikaisu 31.5.2022 kello 10.34: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että kulttuurijohtaja Juha Ahonen olisi kertonut tekstiviestitse Hjorth-Röntysen valinnasta. Kysymyksiin vastasi sivistyspalveluiden johtaja Lauri Savisaari.

Oikaisu 31.5.2022 kello 13.10: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että museonjohtajan palkka olisi 4 678,66 euroa kuukaudessa. Oikea summa on 4434,92 euroa kuukaudessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut