Kaupungin yllätys kultajuhliin: Frenckellin aukiolle tanssiva suihkulähde: ”Toivomme, että jengi menisi juhlimaan sinne”

Keskustorin viereen Frenckellin aukiolle rakennettiin finaalipelin alla vesielementtiä, josta ei hiiskuttu vielä ennen iltaa.

Frenckellin aukiolle valui heti tuhansittain ihmisiä pelin päätyttyä.

29.5. 17:30 | Päivitetty 29.5. 23:45

Aamulehti

Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen kertoo, että jääkiekkofanit voivat juhlia Suomen MM-mestaruutta Frenckellin aukion tanssivalla suihkulähteellä.

”Toivomme, että jengi menisi juhlimaan sinne. Siinä on aidat, eikä siihen voi mennä uimaan, mutta ympärillä voi juhlia. Raatihuoneen ja Kesäkeitaan välissä on ahdasta ja toivomme turvallisuussyistä, ettei jengi juhlisi siellä”, Saarteinen kertoo.

Tampereen kaupunki kertoi jo aikaisemmin toivovansa, että mahdollista voittoa kokoonnuttaisiin juhlimaan Keskustorin sijaan viereiselle Frenckellin aukiolle.

Uudesta vesielementistä saatiin vihiä jo sunnuntai-iltapäivänä, sillä Frenckellin alueella oli useita autoja ja työntekijöitä, ja vesisuihkut lensivät ajoneuvojen keskeltä korkealle ilmaan. Keskellä aukiota oleva, muutaman metrin kanttiinsa oleva alue levytettiin piiloon testien jälkeen.

Tampereella kiekkofanit ovat perinteisesti kerääntyneet juhlimaan kultaa Keskustorin suihkulähteelle. Tänä vuonna sen veistos on varmuuden vuoksi suojakuvun alla, ja jos Leijonat voittavat, paikalle tulee järjestyksenvalvojia.

Lue lisää: Tampereen Keskustorin suihkulähde ei välttämättä ole kultajuhlinnan näyttämö, vaikka Leijonat voittaisi – suihkulähde on tyhjennetty ja veistosta peittää suojakupu

Uutiseen lisätty tieto tanssivasta suihkulähteestä kello 23.25.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut