Tampereen Keskustorin suihkulähde ei välttämättä ole kultajuhlinnan näyttämö, vaikka Leijonat voittaisi – suihkulähde on tyhjennetty ja veistosta peittää suojakupu

Oliko suihkulähteen veistoksen suojaaminen oikea ratkaisu? Voit kertoa kantasi tämän jutun kyselyssä.

Tampereen Keskustorin suihkulähteen veistosta peitti suojakupu sunnuntaina kello 13. Vielä alkuiltapäivästä suihkulähteessä oli kuitenkin vettä.

29.5. 13:57 | Päivitetty 29.5. 23:18

Aamulehti

Vaikka Leijonat voittaisi Kanadan MM-kotikisojen finaaliottelussa sunnuntai-iltana, Tampereen Keskustorin suihkulähteen veistoksen päälle ei kiipeä yksikään fani. Suihkulähteen veistos on suojattu suojakuvulla.

Vielä iltapäivällä suihkulähteessä oli vettä. Kolme tuntia ennen finaaliottelun alkua se oli tyhjennetty vedestä.

Kello 17.20 suihkulähde oli tyhjennetty vedestä.

Tampereella kiekkofanit ovat perinteisesti löytäneet kultajuhlissa tiensä Keskustorin suihkulähteelle. Viimeksi suihkulähde oli kultajuhlien keskipiste huhtikuun lopussa, kun kiekkofanit juhlivat Tapparan Suomen mestaruutta.

Lue lisää: Kansa kylpi suihkulähteessä ja Tappara-lippu kiskottiin Raatihuoneen salkoon – 42 kuvaa: Näin riehakkaasti Suomen mestaruutta juhlittiin Tampereen Keskustorilla

Nyt suihkulähde ei kuitenkaan välttämättä ole juhlinnan näyttämö. Sunnuntaina asennettu suojakupu peittää koko sveitsiläisen Robert Huberin suunnitteleman veistoksen. Veistos on vuodelta 1883.

Tältä näytti suojattu suihkulähde sunnuntaina iltapäivällä:

”Kiekon koti” julistaa kyltti suojatun suihkulähteen reunalla.

Järjestyksenvalvojat paikalla

Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen vahvisti jo lauantaina, että tällä kertaa Keskustorin suihkulähde saa päällensä suojakuvun. Mikäli kultajuhlat toteutuvat, paikalle tulee myös järjestyksenvalvonta.

”Suihkulähde saa kuvun ennen kaikkea Kesäkeitaan yleisön suojelemiseksi”, Saarteinen sanoi.

Huolta on aiemmissa kultajuhlissa herännyt myös yli sata vuotta vanhaan veistoksen puolesta. Vuoden 2019 MM-kultajuhlien jälkeen uutisoitiin, kuinka suihkulähteen yläosan kruunusta oli irronnut palanen juhlien tuoksinassa. Moro-lehti kertoi Tapparan kevään 2022 kultajuhlien jälkeen, että veistoksen alaosasta puuttuu toinenkin, vielä suurempi pala.

Keskustorille voi Saarteisen mukaan saapua juhlimaan, mikäli Leijonat voittaa, mutta toiveissa on, että fanit kokoontuvat Frenckellin aukion puolella.

Suihkulähteen suojakuvun lisäksi Kesäkeitaan reunalle on pystytetty suoja-aidat.

Juttua päivitetty 29.5.2022 kello 17.25: Lisätty tieto suihkulähteen tyhjentämisestä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut