Tiitiäisen satupuisto on ollut koetuksella säiden, ahkeran leikkimisen ja ilkivallan takia – puiston kunnostus on nyt aloitettu Tampereella

Näsinpuistossa sijaitsevan Tiitiäisen satupuiston kunnostustyöt on aloitettu toukokuun lopussa.

Näsinpuistossa sijaitseva Tiitiäisen satupuisto kunnostetaan. Tiitiäisen satupuisto on valmistunut vuonna 2013, ja puiston ilme halutaan säilyttää alkuperäisenä kunnostuksen jälkeenkin. Tältä puistossa näytti kesäkuussa 2014.

28.5. 8:00

Aamulehti

Tiitiäisen satupuiston kunnostus käynnistettiin toukokuun lopussa. Ensimmäisenä työvaiheena on turva-alustojen uusiminen, selviää Tampereen kaupungin tiedotteesta.

Sääolosuhteet, leikkiminen ja ilkivalta ovat heikentäneet puiston kuntoa merkittävästi. Leikkipaikan turva-alustat, rakenteet sekä taideteokset ovat osin kuluneet ja rikkoutuneet. Osa taideteoksista ja -rakenteista on myös osoittautunut elinkaareltaan lyhytikäisiksi. Kunnostuksella halutaan parantaa puiston kestävyyttä ja turvallisuutta, ja siinä korjataan rikkoutuneet rakenteet ja uusitaan taideteoksia.

Kunnostuksessa uusitaan esimerkiksi Tunteellinen siili ja Jaakko Vaakko -puuveistokset, ja ne korvataan kestävämmillä teoksilla. Näin siili lepäili marraskuussa 2013.

Puistoon lisätään myös kasvillisuutta. Leikkipuiston ympärille istutetaan purppurapihtoja osana Tampereen kaupungin ja Arboretum Mustilan puulajikoetta, jossa etsitään ilmastonmuutokseen sopeutuvia puulajeja.

Kunnostus etenee vaiheittain vuosien 2022 ja 2023 aikana. Työalueet aidataan, ja puisto on ajoittain suljettuna kunnostustöiden aikana. Kunnostustyöt toteuttaa Tampereen Infra Oy.

Mikä?

Tiitiäisen satupuisto

Sijaitsee Tampereen Näsinpuistossa mäen laella.

Teemaleikkipaikka, joka perustuu Kirsi Kunnaksen Tiitiäisen satupuun runoihin.

Leikkipaikka ei tukeudu valmisvälineisiin, vaan pyrkii tarjoamaan lapsille mahdollisuuden omaehtoiseen leikkiin ja elämyksiin.

Puistossa on kumpuja, lukutuoli, pensaslabyrintti, vesileikkipaikka, varjoteatteri ja kiipeilyverkko. Lisäksi puistosta voi löytää monia Tiitiäisen satupuun hahmoja.

Valmistunut vuonna 2013. Puiston on suunnitellut MA-arkkitehtien työryhmä yhdessä kuvataiteilija Erika Kallasmaan kanssa. Tampereen kaupunki ja Tampereen taidemuseo järjestivät kilpailun leikkipuiston suunnittelusta vuonna 2012.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut