Tampereen henkilöratapihan remontin aloitus siirtyy vuoden 2023 MM-kisojen jälkeiseen aikaan

Tampereen henkilöratapihan ja asematunnelin uudistustyöt oli tarkoitus aloittaa miesten jääkiekon MM-kisojen jälkeen. Kisaisännöinnin päätettiin kuitenkin jatkuvan myös vuoden päästä, joten remontit aloitetaan vasta vuoden kuluttua.

Jääkiekon MM-kisojen isäntäkaupunkina oleminen myös vuonna 2023 vaikuttaa henkilöratapihan uudistusremonttiin.

27.5. 17:47

Aamulehti

Tampereen henkilöratapihan ja asematunnelin mittavat uudistustyöt oli suunniteltu aloitettaviksi vuoden 2022 jääkiekon MM-kisojen jälkeen. Perjantaina 27. toukokuuta päätettiin, että Tampere on kisojen pääpelipaikka myös vuonna 2023, joten remontit siirretään vuoden päähän.

Lue lisää: Päätös tuli: Tampere ja Riika isännöivät jääkiekon MM-kisoja ensi vuonna – ”Uskomattoman hienoa”

”Aloitusaikaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta tavoitetila on, että uudistukset alkavat vuonna 2023 ja hyvin todennäköisesti vasta kisojen jälkeisenä aikana. Kisa-asia myös ensi vuoden osalta on kuitenkin vielä niin tuore, että emme ole vielä lähteneet pohtimaan asiaa hankkeisiin asti”, Tampereen kaupungin hankekehityspäällikkö Henri Väänänen sanoo.

Henkilöratapihan uudistaminen on osa valtion Väyläviraston Tahera-hanketta.

”Hanke on vielä ehdollinen valtion rahoituspäätökselle ja ei lähde ennen sitä käyntiin”, Väänänen sanoo. Hän toivoo, että rahoituspäätös tulee vuoden 2022 aikana.

Mikä?

Henkilöratapiha

Uudistukset: Hankkeessa rakennetaan kolmas henkilöliikenteen välilaituri porras- ja hissiyhteyksineen, henkilöliikenteen laitureille uudet katokset ja henkilöjunien huoltoraiteet Naistenlahden raiteiston alueelle. Lisäksi tehdään silta- ja katumuutoksia sekä tarvittavat raide-, turvalaite- ja sähköratamuutokset.

Muut samanaikaiset uusimistarpeet: Tampereen asetinlaitetilan muutokset ja sähköistyksen uusiminen sekä asematunnelin perusparannus.

Kustannusarvio tällä hetkellä: 108 miljoonaa euroa. Lisäksi muiden tahojen, kuten Tampereen kaupungin ja VR-Yhtymän, kustannuksia yhteensä noin 42 miljoonaa euroa.

Aikataulu: Tavoitteena on aloittaa rakentaminen vuoden 2023 aikana. Käynnistyminen edellyttää päätöstä rahoituksesta. Hankkeen toteutus vie arviolta viisi vuotta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut