Kykyjenetsijä Sasu Hovi kertoo Suomen ja Slovakian kiekkokulttuurin erot – Katso video haastattelusta: ”Uusi halli on tuonut show’ta lisää”

Aamulehden MM-studiossa vieraili torstaina entinen Tapparan maalivahti Sasu Hovi, joka työskentelee nykyisin NHL-seura Seattle Krakenille kykyjenetsijänä. Hovi pelasi urallaan myös Slovakiassa, ja on vieraillut maassa viime aikoina töiden merkeissä

26.5. 20:40

Aamulehti

Aamulehden MM-studiossa vieraili torstaina ennen Suomen peliä entinen Tapparan maalivahti Sasu Hovi. Hän työskentelee nykyisin NHL-seura Seattle Krakenin kykyjenetsijänä.

”Aina halusin NHL-sopimuksen. En saanut sitä pelaajana, mutta nyt sain sen uran jälkeen”, hän sanoi.

Hovi kertoi lähetyksessä muun muassa, kuinka päätyi aikoinaan maalivahdiksi ja maailmalle. Hovi pelasi urallaan myös Slovakiassa, ja on vieraillut maassa viime aikoina töiden merkeissä. Maalivahdin rooli on hänen mukaansa paineinen.

”Yhdenkin maalin päästäminen sattuu aina koko joukkueeseen. Kyllä siinä paljon vartijana on.”

Neljätoista ensimmäistä Tampereella pelattua MM-peliä Hovi kävi katsomassa työnsä merkeissä. Slovakiassa on tunnetusti kova fanikulttuuri. Nokia-areenan tunnelma sai Hovilta kuitenkin myönteisen arvion.

”Edullisemmilla lipuilla voisi kyllä saada enemmän kannustusta. Uusi halli on kyllä tuonut show’ta lisää. Ei mennä negatiiviseksi, vaan läpi pelin kannustetaan”, Hovi sanoo.

Haastattelu julkaistiin Aamulehden suorassa MM-studiossa torstaina 26. toukokuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut