Tampere yrittää helpottaa hoitajapulaa uudella koulutuslinjalla

Syksyllä alkavassa koulutuksessa on reilut neljäkymmentä aloituspaikkaa.

Suomea vaivaa valtava hoitajapula. Tampere haluaa lisää lähihoitajia oppisopimuskoulutuksen avulla.

22.5. 7:30

Aamulehti

Ammattiopisto Tredu ja Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut yrittävät helpottaa hoito- ja hoiva-alan työntekijäpulaa käynnistämällä aikuisille suunnatun lähihoitajaksi tähtäävän oppisopimuskoulutuksen.

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat voivat opiskella ja tehdä työtä yhtä aikaa. Opiskelijat saavat opintojen ajalta palkkaa.

Valmistumisen jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus työllistyä lähihoitajaksi samaan yksikköön, jossa on suorittanut oppisopimuskoulutuksen.

Opiskelijat opiskelevat tutkinnon työtä tehden oppisopimuspaikassa. Lisäksi kuukaudessa on kahdesta kolmeen lähiopetuspäivää. Oppisopimuspaikan voi itse valita yhdeksästä Tampereen kaupungin asumispalvelujen, kotihoidon ja vammaispalvelujen yksiköstä Tampereella ja Orivedellä. Valitusta yksiköstä riippuen koulutuksen osaamisala on sairaanhoito ja huolenpito tai vammaistyö. Koulutus kestää yhteensä noin 1,5 vuotta.

Ensi syksynä alkavassa koulutuksessa on reilut neljäkymmentä aloituspaikkaa. Hakuaika koulutukseen kestää heinäkuun loppupuolelle saakka.

Erikoisia henkilöstöetuja

Hoitajapulaa on yritetty ratkaista mitä erilaisimmilla tavoilla. Helsingin Sanomat esimerkiksi uutisoi, että eräs yritys tarjoaa hoivakodin työntekijöille osakkeita, toinen yritys puolestaan erilaisia ostoetuja, kuten alennuksia anniskelu- ja pikaruokaravintoloista.

Hoitajapula vaivaa Suomessa sekä julkista että yksityistä puolta. Hoitajajärjestöt hylkäsivät kunta-alan sovintoehdotuksen 11. toukokuuta. Silloin Tehy ja Super myös päättivät alkaa valmistelemaan hoitajien joukkoirtisanoutumisia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut