Tampereen Poliisimuseo palkittiin vuoden museona

Palkintolautakunnan mukaan Poliisimuseo osallistaa poliiseja ja poliisiksi opiskelevia oivaltavalla tavalla ja on tuleville poliiseille ensimmäinen paikka kohdata kansalaisia.

Poliisimuseo Tampereen Hervannassa 25. kesäkuuta 2020.

20.5. 18:42

Aamulehti

Tampereella Hervannassa sijaitseva Poliisimuseo palkittiin perjantaina Vuoden museona museopalkintogaalassa Maarianhaminassa.

Vuoden museo -kilpailun finaalissa oli museota neljä museota. Päätöstensä tueksi palkintolautakunta vieraili kevään aikana finalistimuseoissa, tapasi niiden henkilökuntaa sekä teki taustaselvityksiä.

Palkintolautakunnan mukaan Poliisimuseon konsepti on kokonaisuutena onnistunut ja sen toiminnassa tulee esiin tasalaatuinen ja korkeatasoinen ammattimainen ote. Museo toimii sisäministeriön alaisuudessa, ja lautakunnan mukaan se tuo uusia näkökulmia museotyöhön.

”Museo on jatkuvassa vuorovaikutuksessa lähellä sijaitsevan poliisiammattikorkeakoulun kanssa. Museo osallistaa poliiseja ja poliisiksi opiskelevia oivaltavalla tavalla. Monille tuleville poliiseille museo on ensimmäinen paikka kohdata kansalaisia.”

Palkinnon jakavat Kansainvälisen museoneuvosto ICOMin Suomen komitea ja Suomen museoliitto.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut