Poliisin lupapalveluiden vaikea ruuhka jatkuu Pirkanmaalla: Onnekas voi saada vapaan ajan jopa ensi viikolle, muuten jonot juhannukselle

Sisä-Suomen poliisi avaa uusia asiakaspalveluaikoja porrastetusti lähes joka päivä.

Tampereen poliisiasemalle jonotettiin pitkästi 21. huhtikuuta 2022.

20.5. 14:45

Aamulehti

Sisä-Suomen poliisin lupahallinnon asiakaspalvelu on edelleen pahasti ruuhkautunut. Lupapäällikkö Hannele Koskela kertoo, että Pirkanmaalla jokaisella poliisiasemalla jonottaa passiaan uusivia asiakkaita, joilla ei ole ajanvarausta.

Ensimmäiset vapaat ajat Tampereelle ajoittuvat tällä hetkellä juhannusviikolle. Hyvällä tuurilla peruutusajan voi saada nopeamminkin. Yksittäisiä vapaita asiakaspalveluaikoja on Koskelan mukaan tarjolla jo viikon parin päähän. Sisä-Suomen poliisi on avannut uusia asiakaspalveluaikoja 15–20 viikon päähän, syys–lokakuulle.

Poliisi suosittelee asiointiajan varaamista viikkojen päähän, jos passi tai henkilökortti on voimassa, eikä uusimisella ole kiire.

Uusia aikoja joka päivä

Ajanvarausten kysyntä on Koskelan mukaan rauhoittunut hieman maaliskuun piikistä. Maaliskuussa Sisä-Suomen poliisi sai yhteensä noin 35 000 passi- ja henkilökorttihakemusta. Huhtikuussa hakemuksia tuli vireille noin 23 000.

Koskela sanoo, että on vaikea arvioida, milloin lupapalvelujen ruuhka lopulta helpottaa. Kesäkuussa Sisä-Suomen poliisilaitoksen asiakaspalvelupisteissä on aloittamassa muutamia uusia työntekijöitä. Uudet rekrytoinnit helpottavat ruuhkaa hieman.

Sisä-Suomen poliisi avaa uusia asiakaspalveluaikoja porrastetusti lähes joka päivä. Koskela kertoo, että seuraavat uudet ajat tulevat varattaviksi maanantaina. Ajan voi varata sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä tai puhelimitse poliisin valtakunnallisesta neuvontapalvelusta numerosta 0295 419 800.

Nimenomaan asiakaspalvelu on ruuhkautunut. Asiakirjojen toimitusajat ovat ennallaan. Kun esimerkiksi passihakemus on tehty, sen saa poliisin päätöksen jälkeen 12 arkipäivän sisällä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut