Kaikkiin suuntiin palaneet punaiset valot jumittivat liikenteen Tampereen ydinkeskustassa – autojonot seisoivat 20 minuuttia, kunnes alkoi ohittelu

Uuden liittymän ohjauskoneessa on ollut ongelmia viime päivinä.

19.5. 13:22

Aamulehti

Kaikkiin suuntiin palaneet punaiset liikennevalot jumittivat liikennettä Tampereen ydinkeskustassa torstaina aamupäivästä.

Aamulehteen yhteyttä ottanut lukija kuvailee Hatanpään valtatien ja Vuolteenkadun risteykseen muodostuneita jonoja järkyttäviksi. Noin 15 minuutin jälkeen sumppu alkoi purkautua, kun ihmiset alkoivat ajaa päin punaisia.

Aamulehden livekamera tallensi aamupäivän ruuhkasumpun, joka Rautatienkadulle saakka. Voit katsoa sen yllä olevalta videolta.

Tampereen kaupungin liikennevalvonnasta kerrotaan, että punainen aalto johtui laitevalmistajan testauksista, minkä vuoksi kaikkiin suuntiin paloi punainen noin 20 minuuttia, ja koko matka Vuolteenkadun ja Suvantokadun välillä oli jumissa sen ajan. Liikennevalvonnan mukaan tällä hetkellä kaikki suunnat vetävät ja kaikki valot toimivat normaalisti.

Tampereen kaupungin liikennevalotöistä vastaava projektipäällikkö Mika Kulmala ei vielä puolen päivän jälkeen tiennyt, miksi laitteita testattiin keskellä aamupäiväruuhkaa.

”Hyvä kysymys, en vielä tiedä, mistä häiriö johtui, mutta siellä oli eilen tai toissa päivänä hajonnut ohjauskoneesta osia, ja voi olla, että häiriö liittyi järjestelmän uudelleen käyttöönottoon”, Kulmala sanoo.

Kulmala täsmentää, että koska kyseinen liittymä on uusi, sen vikakorjaukset eivät mene kaupungin ylläpitoon vaan ne tehdään laitevalmistajan takuukorjauksena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut