Perhe rakensi omakotitalon metsän ja peltojen keskelle, mutta nyt ympärillä on yksi Tampereen suosituimmista asuinalueista – Tällainen tuli ”miljardi-Vuoreksesta”, jossa monella on kaksi autoa

Vuores-projekti sai alkunsa 20 vuotta sitten. Vastaavaa ei ollut koskaan aikaisemmin tehty Tampereella. Muodostui asuinalue, jossa keski-ikä on kaupungin matalin, tulotaso hyvä ja luonto lähellä. Selvitimme, mikä oli Vuoreksen hintalappu ja mitä rahalla saatiin. Kaupunki kertoo nyt, miksi osa Vuorekseen toivotuista palveluista jää toteutumatta. Ainakin kauppakeskus ja terveysasema jäänevät haaveeksi.

Jukka ja Päivi Enarvi rakennuttivat omakotitalon Vuoreksen asuntomessuille vuonna 2012. He ovat seuranneet alueen kehittymistä siitä saakka. Selvä muutos näkyy jopa heidän ikkunastaan.

5.6. 6:30

Aamulehti

Edessämme kohoaa kaksikerroksinen tiilitalo. Vielä reilut kymmenen vuotta sitten paikalla oli vain metsää ja peltoa. Vanha talo ja hirvitorni erottuivat niiden keskeltä. Näin kertovat Päivi ja Jukka Enarvi, joiden kotiin olemme tulleet Tampereen Vuorekseen. ”Oli sellainen uudisraivaajaolo”, sanoo Jukka Enarvi. Nyt niistä ajoista muistuttavat enää talon takana avautuva metsä ja pihaan jätetyt männyt.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut