Toisen MM-kisapäivän yö oli Tampereella rauhallinen, 14 ihmistä otettiin kiinni – ”Hienoa, etteivät jaksa riehua”

Lauantain ja sunnuntain välinen yö oli poliisille Tampereella kuin tavallinen viikonloppuyö, vaikka väkeä oli liikkeellä paljon.

Leijonien toisen MM-ottelun jälkeinen yö oli Tampereella poliisin näkökulmasta rauhallinen. Tältä Tuomiokirkonkadun kisakadulla näytti keskiviikkona 11. toukokuuta, kun Tampere valmistautui jääkiekon MM-kisoihin.

15.5. 11:29

Aamulehti

Vaikka jääkiekkokansaa liikkui lauantaina paljon Tampereella, etenkin Nokia-areenan ja Keskustorin, lähistöllä, poliisille ilta ja yö olivat suhteellisen rauhallisia. Vanhempi konstaapeli Jussi Vuolle Sisä-Suomen poliisista kertoo, että MM-kisat eivät näkyneet poliisin tehtävissä.

”Viime yö oli jopa rauhallisempi kuin perjantain ja lauantain välinen yö", Vuolle kertoo. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä koko Pirkanmaalla oli kiinniotettuna 14 päihtynyttä ihmistä. Edellisyönä päihtyneitä oli kiinniotettuna 20.

Lue lisää: Poliisin yö oli vilkas Leijonien avausottelun jälkeen Tampereella, 20 otettiin kiinni – tältä keskustassa näytti aamulla

”Tappeluita ei ole ollut, vain yksittäistä häiriökäyttäytymistä. Ei mitään, mikä olisi näyttänyt johtuvan MM-kisoista. Hyvinkin siististi on oltu poliisin silmin. Rauhallista oli siihen nähden, miten paljon oli väkeä liikkeellä.”

Onko jopa yllättävää, miten rauhallista on ollut?

”Tietenkin suuri yleisötapahtuma tarkoittaa suurta väkimäärää, ja se yleensä vaikuttaa tehtävämäärään, mutta nyt tapahtuma ei näkynyt poliisin tehtävämäärässä. Tämä oli kuin tavallinen viikonloppuyö. En osaa sanoa, oliko tämä yllätys, ehkä jollakin tapaa. Kiekkokansa osaa näköjään juhlia siististi.”

Jotain on tapahtunut, kun eivät kiekkojuhlijat jaksa riehua?

”Se on hienoa, etteivät jaksa riehua.”

Pirkanmaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että meneillään olevat MM-kisat eivät ole aiheuttaneet myöskään heille lauantaina minkäänlaisia lisätehtäviä.

Lisäys kello 11.35: Lisätty tieto Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanteesta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut