MM-kisojen virallinen kisakatu houkuttelisi myyjiä, mutta kuka saa pystyttää kojun? Ei kukaan, kuka ei siellä ennestään jo ole, vastaa kaupunki – kysyimme, miksi

Tuomiokirkonkadun kisakadulla jo valmiiksi olevat yrittäjät voivat laajentaa toimintaansa myös katualueelle, mutta muilta on kisojen ajaksi pääsy evätty.

Tampereella järjestettävien jääkiekon MM-kisojen virallinen kisakatu sijaitsee Tuomiokirkonkadulla, jonne kadulla jo valmiiksi toimineet yrittäjät ovat voineet pystyttää esimerkiksi terasseja. Katuun tehtiin kisoihin liittyviä katumaalauksia 3. toukokuuta.

14.5. 6:30

Aamulehti

Tuomiokirkonkadulla sijaitseva jääkiekon MM-kisojen virallinen kisakatu lienee houkutteleva sijainti erilaiselle liiketoiminnalle, mutta kuka tahansa ei voi kojuaan kadulle pystyttää.

Tuomiokirkonkatu on muutettu kisojen ajaksi Verkatehtaankadun ja Otavalankadun väliseltä osalta kävelykaduksi, jolla voisi periaatteessa sallia erilaisen kojumyynnin.

Tuomiokirkonkatu on kuitenkin jääkiekkoliiton virallinen kisakatu, mikä asettaa Tampereen kaupungin Viiden tähden keskusta -kehitysohjelman hankekehityspäällikkö Henri Väänäsen mukaan tiettyjä velvollisuuksia kaupungille.

”Kaupunki ei voi vuokrata kisojen ajaksi myyntipaikkoja kolmansille osapuolille, jotka eivät kadulla ole toimineet aikaisemmin. Tällä pyritään siihen, ettei kadulla voi olla mitä tahansa toimijoita myymässä palveluitaan.”

Periaatteessa kojuja voi pystyttää

Normaalioloissa erilaisille kojuille ja myyntipisteille voidaan Väänäsen mukaan antaa lupa tapauskohtaisesti. Tyypillisesti kaupungin myyntipaikat ovat kuitenkin torialueilla.

Kaduilla kojujen lupien myöntämistä rajoittaa ihmisten vapaan kulkemisen varmistaminen ja esimerkiksi pelastustoiminnan toiminnan turvaaminen.

Jo entuudestaan Tuomiokirkonkadulla olevat yrittäjät voivat Väänäsen mukaan kisojen aikana toimia kuten ennenkin ja rakentaa liiketilansa eteen esimerkiksi terasseja, jos tarvittavat luvat ovat kunnossa.

Terasseja Tuomiokirkonkadulla nähtäneen tulevaisuudessakin, sillä jääkiekon MM-kisojen aikaan kisakatuna toimiva Tuomiokirkonkatu jatkuu kaupungin kesäkatuna myös kisojen jälkeen.

Tampereen kaupunki on laajemminkin pyrkinyt elävöittämään katutilaa esimerkiksi Tuomiokirkonkadun ja Kuninkaankadun kesäkatuprojektien avulla.

Lue lisää: Kuninkaankatu muuttuu kesäkaduksi Tampereella – Pysäköinti kielletty, huoltoliikenne sallitaan muutamana tuntina aamulla ja illalla

Yrittäjälle Tuomiokirkonkadun sijainti on mieluisa

Tuomiokirkonkadulla naamiaisasuja ja juhlatarvikkeita myyvän Metkusen yrittäjä Anniina Kärkkäinen aikoo kisojen aikana tehdä liiketilansa ulkopuolella muun muassa kasvomaalauksia.

Kisakadulla naamiaisasuja ja juhlatarvikkeita myyvän Metkusen yrittäjä Anniina Kärkkäinen aikoo myydä MM-kisojen aikaan kisoihin liittyvää rekvisiittaa. Kärkkäinen kuvattiin valmistelemassa tuotteita myyntiin 3. toukokuuta.

Yksi syy sille, miksi hän on valinnut liiketilansa juuri Tuomiokirkonkadulta onkin se, että esimerkiksi myyntitelineitä voi pitää ulkona.

”Kaupunki puhuu siitä, että halutaan elävöittää katukuvaa ja keskustaa sekä tukea kivijalkayrittäjiä. Mikään ei ole sen parempaa kuin se, että saamme toimia oman liiketilamme edessä ja houkutella asiakkaita.”

Uusi kisakatu, sijainti Nokia-areenan läheisyydessä ja Tuomiokirkonkadun muuttaminen kävelykaduksi on yrittäjän näkökulmasta myönteinen asia.

”Mitä enemmän täällä tapahtuu, sitä onnellisempi minä täällä olen.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut