Kirsikkapuut ihastuttavat keskustassa juuri nyt: ”Onhan tämä aivan ihana”

Tampereen Frenckellin aukion kirsikkapuut ovat puhjenneet kukkaan, ja ne houkuttelevat paikalle niin satunnaisten selfieiden ottajia kuin ammattikuvaajia.

Aviopari Andreas ja Pirjo Roushas tulivat juomaan Keskustorille kahvit ja viihtyivätkin monta tuntia kauniissa kelissä. Kyproksella asuva pariskunta näkee paljon kirsikkapuita alueen vuoristossa, mutta ne kukkivat harvoin.

15.5. 5:30

Aamulehti

On hattaranpinkin kukkaloiston aika, koska kirsikkapuut ovat puhjenneet kukkaan. Japanissa vietetään kukinnan aikaan hanamia, joka on tärkeä japanilainen kansanjuhla.

Myös Tampereella Frenckellin aukion kirsikkapuut ovat herättäneet suurta ihastusta. Ihmiset räpsivät puista kuvia jatkuvasti sekä perjantai-iltana että lauantaina päivällä. Visit Tampereen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anni Ylinen vahvistaa, että kirsikkapuut ovat jokavuotinen kiinnostava ilmiö.

”Saamme jo hyvissä ajoin kyselyitä siitä, milloin puut kukkivat. Aikaisimmat kyselyt tulivat jo huhtikuun alussa. Emme pysty suoraan vastaamaan, mutta olemme ilmoittaneet heti viestintäkanavissamme, kun kukkiminen alkaa”, Ylinen sanoo.

Valokuvattavia paikkoja

Punatiilistä tehdasympäristöä löytyy Finlaysonin alueelta.

Keskustorilla on kesäkeidas, jossa voi katsoa kaikki Suomen jääkiekkopelit. Alueella on 11 ravintolaa, ja sisäänpääsy on ilmainen.

Tuomiokirkonkadulla on virallinen Kisakatu. Lisäksi Kuninkaankatu ja Aleksis Kiven katu on koristeltu kesäkaduiksi. Kaikki kolme pysyvät somistettuina koko kesän ajan.

Kisahulinaa karkuun pääsee esimerkiksi Pyynikin luontoon, missä on hyviä näköalapaikkoja.

Pispalasta löytyy aitoa tamperelaista maisemaa: harju, puutaloja ja Pyykkimettän puisto.

Ranta-Tampellan uudelta rantabulevardilta on hyvät näkymät Näsijärvelle.

Visit Tampereen matkailuneuvonta on auki verkossa ja puhelimitse viikonloppuisin ja helatorstaina kisojen ajan klo 10–15 ja arkena klo 10–18.

Matkailuneuvontaa saa myös kaupungin infopisteeltä Rautatienkadulta, kisojen viralliselta Fan Zonelta.

Lähde: Visit Tampere

Ihmisten ihastelu ja kuvausinto ei ole yllätys, sillä kirsikkapuita ei ole Tampereella paljoa. Ylisen tietojen mukaan puita on vain Frenckellin aukiolla. Yksityishenkilöiden pihoilla niitä toki saattaa olla.

Kukinta kestää säästä riippuen vajaasta viikosta pariin viikkoon, mutta täysi kukinta on ohi ainoastaan muutamassa päivässä. Jos metsästää täydellistä Instagram-kuvaa, kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin.

”Tampereella urbaani ympäristö yhdistyy luontoon ja järvinäköaloihin. Kaikkialta löytyy paljon kuvattavaa. Olen iloisin mielin siitä, että kaupunki näyttää kaikin puolin instagrammattavalta juuri nyt,” Ylinen sanoo.

Katso kuvat suositulta kuvauspaikalta:

Mari Jönkkäri, Aleksi Jönkkäri, Iida Jönkkäri ja Sofia Vanhatupa olivat nähneet sosiaalisessa mediassa kirsikkapuukuvia ja päättivät tulla ennen elokuviin menoa ihan ajan kanssa kuvailemaan.

Sofia Vanhatuvan mielestä puut ovat erittäin kauniita ja paikalla saa kivoja kuvia. ”Oikein Instagram-materiaalia!” hän sanoo.

Suvi Salmela jätti autonsa lähistölle parkkiin ja suuntaa Hämeenpuiston kansainvälisille markkinoille. Matkalla oli kuitenkin pysähdyttävä ihailemaan ja kuvaamaan kirsikkapuiden loistoa. ”Onhan tämä aivan ihana paikka! Vanhat rakennukset ja kukkivat puut ovat hyvä yhdistelmä”, Salmela sanoo.

Janette Kunnari pysähtyi sattumalta paikalle yhdessä Giyu-koiran kanssa matkalla koirakouluun. Paikalla oli kuvaaja Noore Serlippens, joka odotteli toista koiraa kuvattavaksi ja kysyi, haluaisiko Kunnari myös Giyusta kuvia. ”Hyviä kuvia tuli, vaikka Giyu vähän jännitti”, Kunnari sanoo.

Kuvaaja Noora Serlippensillä on ollut kiireinen kuvauspäivä. Kirsikkapuiden luona on ollut jo neljät koirakuvaukset ja yhdet vanhojen tanssijoista.

Marika Montti harrastaa valokuvausta ja päätti lähteä kuvaamaan Tampereen kirsikkapuita nähtyään Helsingin kirsikkapuupuiston hyvin edustettuna Instagramissa.

Tampereella tanssittiin myös vanhojentansseja perjantaina, ja Tammerkosken lukion opiskelijat Emma Leppänen ja Mirva Löytynoja halusivat ottaa kuvia ikimuistoisesta päivästä vaaleanpunaisten kukkien ympäröimänä. ”Huomasin paikan aamulla matkalla kampaajalle ja ajattelin, että tänne on pakko tulla. Tämä erottuu hyvin Tampereen katukuvasta, koska muualla kaupungissa ei ole samanlaisia puita”, Leppänen sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut