Kuninkaankatu muuttuu kesäkaduksi Tampereella – Pysäköinti kielletty, huoltoliikenne sallitaan muutamana tuntina aamulla ja illalla

Kaupunki haluaa korostaa katua oleskelualueena ja lisätä sen viihtyisyyttä.

Kuninkaankatu muuttuu kesäkaduksi ja jakeluautojen kulkua rajoitetaan. Kokeilu jatkuu elokuun loppuun. Kuva on kesältä 2011

13.5. 18:22

Aamulehti

Tampereella korostetaan tänä kesänä Kuninkaankatua oleskelualueena ja kävelykatuna. Kuninkaankatu muuttuu kesäkaduksi elokuun loppuun asti, ja siellä kokeillaan erilaisia tapoja tehdä kadusta viihtyisämpi.

Perjantaista 13. toukokuuta alkaen koko Kuninkaankatu Satakunnankadun risteyksestä Hämeenkadun risteykseen on merkitty kävelykaduksi, mikä tarkoittaa sitä, että myös Kauppakadun ja Puutarhakadun risteysalueet ovat osa kävelykatua.

Se tarkoittaa, että autoilijat ja pyöräilijät väistävät jalankulkijoita sekä oikealta, kiinteistöiltä tulevia ajoneuvoja, huoltoliikennettä ja pyöräilijöitä.

Pyörällä ja potkulaudalla saa kävelykadulla ajaa liikennesääntöjen mukaan. Pyörätelineitä lisätään kokeilun ajaksi.

Kävelykadulla moottoriajoneuvoilla ajoa on rajoitettu. Moottoriajoneuvoille on sallittu ajo risteyksissä kävelykadun yli Puutarha- ja Kauppakadulla.

Kiinteistöille saa ajaa, mutta kesäkatukokeilun aikana kokonaan kielletty on ajo Kuninkaankatu 15:n ja 17:n kohdalla. Sen vuoksi osoitteiden Kuninkaankatu 11–15 ajoneuvoliikenne kulkee Satakunnankadun kautta.

Moottoriajoneuvojen pysäköinti on kävelykadulla kielletty.

Huoltoliikenne on sallittua nykyisillä reiteillä, lukuun ottamatta ajoneuvoliikenteeltä kiellettyä osuutta ja kesäkuun ajan jatkuvaa remonttityömaata Kuninkaankatu 22:ssa. Liikennettä kuitenkin rajoitetaan siten, että huoltoliikenne on sallittua aamuisin seitsemästä yhteentoista ja iltaisin seitsemästä kymmeneen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut