Tampere laajentaa lasten suosittua puistoruokailua uusille alueille – ajatuksena erityisesti pieni­tuloisten lapsiperheiden tukeminen: ”Tämä on älyttömän hyvä palvelu”

Tampereen kaupunki testasi viime kesänä pilottihankkeena lapsille ja nuorille tarkoitettua ilmaista puistoruokailua Peltolammin uimarannalla. Tulevana kesänä toimintaa laajennetaan.

Tampereen kaupunki pilotoi viime kesänä lasten ja nuorten puistoruokailua Peltolammin uimarannalla. Lapset Mikael ja Rafael Koivisto nauttivat ruuasta vanhempiensa Anu ja Tomi Koiviston kanssa 8. kesäkuuta.

13.5. 7:09

Aamulehti

Tampereen kaupunki laajentaa lasten ja nuorten maksutonta puistoruokailua Peltolammin uimarannan lisäksi myös Tesomajärven, hervantalaisen Suolijärven ja kaukajärveläisen Riihiniemen uimarannoille. Kokeilu alkoi viime kesänä Peltolammin uimarannalla.

”Pilotointi sujui hyvin, ja hanke oli hyvinkin pidetty sekä vanhempien että lasten kohdalla”, Tampereen kaupungin projektipäällikkö Jarno Koskinen sanoo.

Koskisen mukaan uudet alueet valittiin hankkeeseen mukaan, koska tilastojen mukaan alueilla asuu keskimääräistä enemmän pienituloisia lapsiperheitä.

”Tämä on älyttömän hyvä palvelu ja tuo toimintaa rannoille, jotka ovat kesäisin kohtaamispaikkoja. Samalla se helpottaa varmasti monien lapsiperheiden arkea”, Koskinen perustelee.

Lasten ja nuorten puistoruokailu

Puistoruokailua järjestetään Peltolammin, Tesomajärven, Suolijärven ja Riihiniemen uimarannoilla.

Ruokaa on tarjolla 7. kesäkuuta ja 29. heinäkuuta välisenä aikana tiistaista perjantaihin kello 12–13. Juhannusviikolla ei ole ruokailua perjantaina 24. kesäkuuta.

Ruokailu on maksutonta ja tarkoitettu alle 16-vuotiaille tamperelaisille. Oma ruokailuastia ja -välineet pitää olla mukana. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Ruokailun ohella leikkimään

Puistoruokailu lähtee tänä kesänä käyntiin 7. kesäkuuta ja kestää 29. heinäkuuta saakka. Ruokaa on tarjolla tiistaista perjantaihin kello 12–13. Ennen ruokailua lapset ja nuoret voivat osallistua ohjattuun toimintaan, joka alkaa kello 11. Ohjelmassa on esimerkiksi leikkejä, askartelua ja liikuntaa.

Viime kesänä ruokailijoita oli keskimäärin noin 65 päivässä. Joukossa oli eniten alle kouluikäisiä sekä alakouluikäisiä lapsia.

Ruokaa kaikille alle 16-vuotiaille

Koskisen mukaan tarjoiltavat ruuat ovat pääosin laktoosittomia ja gluteenittomia.

”Tarjolla on mahdollisimman monipuolista ruokaa: kasvis-, kana- ja liharuokia”, hän kertoo.

Ruokailijalla täytyy olla oma ruokailuastia ja -välineet mukana, mutta ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua. Juhannusviikon perjantaina 24. kesäkuuta ei ole ruokailua.

Vaikka ruokailu on tarkoitettu tamperelaisille lapsille ja nuorille, Koskisen mukaan ruokaa tarjoillaan tasa-arvoisesti kaikille alle 16-vuotiaille. ”Emme kysele taustoja. Jos alle 16-vuotias tulee paikalle, hän saa ruokaa.”

Yhteistyökumppanit tervetulleita

Puistoruokailun järjestää Tampereen kaupunki, ja sen toimintaa koordinoi Tampereen Me-talo.

”Jos löytyy tahoja, jotka haluavat hankkeeseen mukaan kauhan varteen tai jollakin muulla tavalla, se on oikein tervetullutta”, Jarno Koskinen sanoo.

Puistoruokailu ja siihen liittyvät ohjatut toimintahetket ovat osa Tampereen Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyötä. Puistoruokailun mahdollistaa Tampere Junior -kehittämisohjelma, jonka tavoitteena on lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointierojen kaventaminen Tampereen eri asuinalueilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut