Hallinto-oikeus hylkäsi Tampereen kaupungin ja Metso Outotecin tonttikaupoista tehdyn valituksen

Päätös Lahdesjärvellä sijaitsevan tontin myynnistä tehtiin vuoden 2021 kesällä. Siitä valitettiin hallinto-oikeuteen.

Tältä Metso Outotecin Lahdesjärvelle suunniteltu teknologiakeskus näyttää havainnekuvassa. Tontti sijaitsee Ikean naapurissa. Hallinto-oikeuteen tehty valitus on viivästyttänyt tonttikauppoja.

12.5. 15:55

Aamulehti

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on hylännyt Tampereen kaupungin ja Metso Outotecin välisistä tonttikaupoista tehdyn valituksen.

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti viime kesänä myydä Metso Outotecille tontin Lahdesjärveltä Ikean naapurista. Kaupasta valitettiin Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Akulatinkadulla sijaitseva tontti on 23,4 hehtaarin suuruinen, aiemmin erillisistä alueista yhdistetty tontti, jossa Tampereen kaupunki on tehnyt esirakennustöitä. Tonttia kaavailtiin aiemmin kaupalliseen käyttöön.

Kauppahinta on 7,5 miljoonaa euroa. Valituksen mukaan myyntiä ei olisi saanut tehdä ilman julkista tarjouskilpailua tai julkista tonttitarjontaa. Lisäksi valittajan mukaan kauppa on alihintainen.

Tampereen kaupunki on teettänyt arvion kolmella erillisellä ulkopuolisella arvioijalla. Hallinto-oikeuden mukaan kaupunki on esittänyt riittävän selvityksen myyntihinnan markkinaehtoisuudesta. Oikeuden mukaan kaupunki ei ole suosinut yhtä ostajaa perusteettomasti.

Kunta voi harkintavaltansa rajoissa myydä omistamiaan tontteja valitsemilleen ostajille myös ilman tarjouskilpailua, kun markkina-arvosta teetetään arvio.

Alueelle ovat siirtymässä muun muassa Metso Outotecin toiminnot Hatanpäältä. Työntekijöitä noin tuhat. Toimintojen on kerrottu siirtyvän vaiheittain niin, että ydintoiminnot olisivat uudessa paikassa vuonna 2024.

Hallinto-oikeuden päätökseen voi hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jos korkein hallinto-oikeus myöntää siihen luvan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut