Takon kartonkitehtaan piipusta tuprusi huomiota herättävästi mustaa savua Tampereella – hätäkeskukseen soittoja, tästä oli kyse

Yhtiö on kertonut selvittävänsä keinoja korvata maakaasu vaihtoehtoisilla energiamuodoilla.

11.5. 11:02

Aamulehti

Metsä Boardin Takon kartonkitehtaan piipusta tullut musta savu herätti huomiota Tampereen keskustassa keskiviikkona aamupäivällä.

Asiasta oli tullut soittoja hätäkeskukseen, ja savu oli huomattu myös Tampereen keskuspaloasemalla, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tomi-Pekka Olkkonen.

”Yksiköt katselivat sitä keskuspaloasemalta. Siellä oli öljykattilan ihan normaali koeajo. Sytytysvaiheessa se tuottaa tummempaa savua ennen kuin öljy lähtee puhtaasti palaman.”

Pelastuslaitokselle ei tullut savun takia tehtävää paikalle, kun savun syy selvisi ottamalla yhteyttä tehtaalle.

Lue lisää: Pääsy kielletty: Takon kartonkitehdas on suljettu maailma keskellä Tamperetta – miltä siellä näyttää sisällä?

Maakaasu tarkoitus korvata

Takolta vahvistetaan, että kyseessä oli normaali varapolttoaineen testaus.

Metsä Board kertoi huhtikuun lopussa, että Takon kartonkitehdas käyttää Hämeenkyrössä olevan Kyron kartonkitehtaan ja Joutsenon kemihierretehtaan tavoin tuotannossaan Venäjältä tulevaa maakaasua.

Yhtiö selvittää keinoja korvata maakaasu vaihtoehtoisilla energiamuodoilla kuten nestekaasulla, nesteytetyllä maakaasulla tai öljyllä. Venäjältä tuodun maakaasun äkillinen pysähtyminen voisi vaikuttaa tuotannon jatkuvuuteen.

Pitkällä aikavälillä, viimeistään vuoden 2030 loppuun mennessä Metsä Boardin tavoitteena on, että kaikki sen käyttämä energia on fossiilitonta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut