Kohdekäynti paljasti: Tampereen keskustaan tarvitaan välittömästi lisää somistuksia – istutusten lasku kaupungille ehkä jopa 30 000 euroa

Tampereen kaupunki haluaa lisää istutuksia keskustan somistamiseksi. Tarve havaittiin kohdekäynnillä. Kasvit on määrä saada paikoilleen tällä viikolla.

Tampereen keskustaa halutaan somistaa kukilla ja kasveilla nopeana toimenpiteenä jääkiekon MM-kisojen kynnyksellä. Kasveja sijoitetaan muun muassa Tuomiokirkonkadulle. Kuva on otettu 3. toukokuuta.

11.5. 13:49

Aamulehti

Tampereen kaupunki tilaa keskustaan kasveja, istutusalustoja ja istutustyötä 30 000 eurolla. Asiasta kertoi ensin Tamperelainen.

Somistuksen tarve havaittiin kohdekäynnillä, ja kaupungin päätöksen mukaan toimenpiteet on aloitettava välittömästi. Kohdekäynti liittyi siihen, että tilaaja seuraa kisa- ja kesäkatujen rakentamista.

”Kyse ei ole paniikkiratkaisusta, vaan siitä, että keskustaan saataisiin jo tässä kohtaa kevättä hieman lisää väriä ja viihtyisyyttä, kun puutkaan eivät ole vielä lehdessä”, Tampereen kaupungin hankekehityspäällikkö Henri Väänänen sanoo.

Väänäsen mukaan nyt oli vielä mahdollisuus reagoida asiaan.

Kasvit ja istutukset tilataan tamperelaiselta yritykseltä Kukkaikkunalta. Väänäsen mukaan kasvit saadaan alueelle tällä viikolla.

”Istutukset sijoitetaan kisakadulle, ja osa niistä jää sinne myös kesäkatukokeilun ajaksi. Osa taas siirretään somistamaan muita keskustan katualueita”, Väänänen kertoo.

Väänäsen mukaan nopean päätöksen ja toimenpiteen taustalla on Tampereella järjestettävät jääkiekon MM-kisat. MM-kisojen B-lohko ja mitalipelit pelataan Tampereen Nokia-areenalla 13.–29. toukokuuta.

”Kisojen aikana kaupungilla on iso näkyvyys, ja Tampere haluaa olla mahdollisimman hyvä kokemus kisojen ajan. Hienoa, että voimme tuoda näkyvyyteen vielä positiivisuutta lisää”, Väänänen toteaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut