Rekrytointitapahtuma keräsi minuuteissa yli 100 kävijää Tampereella – Ukrainalainen Ljudmila Karalkina: Kaikki työ käy, kunhan olen turvassa

Tampereen Finlaysonilla järjestetty Rekrytori Ukraina -tapahtuma tavoitti tiistaina työnhakijoita erilaisista taustoista. Kymmenet eri toimialojen työnantajat kohtasivat työnhakijat kasvotusten. Vierailimme tapahtumassa jututtamassa työnhakijoita.

Ukrainalainen Ljudmila Karalkina, 40, saapui Suomeen huhtikuussa Kiovasta. Karalkina on ammatiltaan ekonomisti. Nyt hän etsii työtä, johon ei vaadita suomen tai englannin kielen osaamista. ”Olen täyttänyt aktiivisesti lomakkeita ja etsinyt työpaikkoja. Olen valmis tekemään esimerkiksi siivousalan töitä”. Alalla ei Karalkinan mukaan ole merkitystä vaan sillä, että on turvassa. ”Jos ihmiset kuulisivat kerran ilmahälytyksen äänen, he eivät miettisi tällaista”.

10.5. 18:24

Aamulehti

Rekrytori Ukraina -tapahtuma houkutteli tiistaina Tampereen Finlaysonille lukuisia työnhakijoita erilaisista taustoista. Tapahtuma tarjosi työnhakijoille mahdollisuuden kohdata paikallisia työnantajia matalalla kynnyksellä.

Paikalle saapui lähes 40 eri alojen työnantajaa Tampereelta ja Pirkanmaalta.

Tapahtumassa etsittiin työntekijöitä erityisesti siivous-, ravintola-, rakennus-, logistiikka-, teollisuus- ja maatalousalan yrityksiin. Tiistain rekrytoria seuraa vielä kaksi vastaavaa tapahtumaa, joissa etsitään myös korkeakoulutettuja työnhakijoita.

Työnhakutapahtumien sarja on järjestetty International House Tampere -neuvontapalvelun yhteistyössä. Järjestämiseen ovat osallistuneet Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan te-palvelut.

Lue lisää: Ukrainalaisille tarjolla satoja työpaikkoja ensi viikolla alkavissa työnhaku­tapahtumissa

Viktoria Samoilova, 21, pakeni sotaa Suomeen Ukrainan Kiovasta. Tiistain tapahtumassa hän etsi ravintola-alan töitä. Taloustiedettä yliopistossa opiskellut Samoilova on työskennellyt kotimaassaan vakuutusalalla, tarjoilijana ja myyjänä. Hän saapui Suomeen muutama kuukausi sitten äitinsä ja kahden veljensä kanssa. ”Ymmärrän, että Ukrainassa on sota, mutta kun se on taas mahdollista, haluaisin palata kotiin.”

Kiovasta kotoisin oleva Juliia Jarovenko, 38, saapui Suomeen Moldovan kautta maaliskuussa. Jarovenko on ammatiltaan sisustussuunnittelija, mutta sanoo ymmärtävänsä, ettei hänen kielitaitonsa riitä oman alan työn tekemiseen Suomessa. ”Olen valmis opettelemaan suomea, jotta voisin tehdä koulutustani vastaavaa työtä.”

Rekrytori Ukraina -tapahtumassa riitti tiistaina vilskettä. Tapahtumatuottaja Mikko Honkalan mukaan ensimmäisen reilun 10 minuutin aikana paikalla oli jo yli sata kävijää.

Apua CV:n laatimiseen

Rekrytointitapahtumaa edelsi CV-koulu, jossa työnhakijoita opastettiin laatimaan ansioluettelo. Tapahtumien tuottajana toimiva Honkalamedia oy:n Mikko Honkala kertoo, että jo pelkästään CV-koulu keräsi 160 osallistujaa.

Vilskettä riitti myös tiistain tapahtumassa. ”Ovien oltua auki 12 minuuttia, meillä oli paikalla jo 105 kävijää”, Honkala iloitsee.

Lue lisää: Cv ei ole vain lista työpaikoista – asiantuntija kertoo, mitä cv:ssä pitää olla ja mitä siinä ei ikinä kannata kertoa

Olena Dobrohoteva, 55, pakeni Ukrainan sotaa kotikaupungistaan Harkovasta. Dobrohoteva sai työnantajaltaan apua muutossa Suomeen. Hän on ammatiltaan juristi, mutta etsii nyt mitä tahansa työtä, mikä ei vaadi suomen kielen osaamista.

Tapahtumassa täytettiin ahkerasti työhakemuksia.

”Suomi on kuin kotimaa, täällä on vain paljon kylmempää”, sanoo Kiovasta Suomeen huhtikuussa saapunut Olena Kirieieva, 54. Hän on toiminut Ukrainassa yrittäjänä useilla aloilla. Tampereelle tyttärensä ja lapsenlapsensa kanssa sotaa paennut Kirieieva on työskennellyt viimeiset kolme vuotta kynsistudiossa. Hän haaveilee ukrainalaisen ravintolan perustamisesta: ”Haluan tietysti mennä kotiin, mutta olisihan mahdollista olla itsenäinen myös Suomessa.”

Avoin kaikille hakijoille

Nimestään huolimatta tapahtumat ovat avoimia kaikille työnhakijoille.

”Halusimme järjestää Rekrytori Ukraina -tapahtumat, kun tietoon tuli, että Suomeen saapuu paljon ukrainalaisia. Tapahtumat ovat kuitenkin avoimia myös muille työnhakijoille”, kertoo johtaja Riku Immonen Pirkanmaan te-toimistosta.

Tapahtuma on kiinnostanut monia ja työhakemuksia on jätetty aktiivisesti. Tapahtuma­järjestäjät toivovatkin, että mahdollisimman moni löytäisi koulutustaan ja kiinnostustaan vastaavaa työtä.

Seuraavan kerran Rekrytori Ukraina -tapahtuma järjestetään 17. toukokuuta Finlaysonilla. Viimeinen tapahtuma on 7. kesäkuuta.

Sri Lankasta Suomeen seitsemän kuukautta sitten tullut Moksha Amaradasa, 35, sanoo tapahtumasta olevan hyötyä hänen työllistymiselleen. Amaradasa on työskennellyt kotimaassaan logistiikka-alan tehtävissä. Hän toivoo voivansa jatkaa niitä myös Suomessa.

Osa yrityksistä oli tuonut tapahtumaan QR-koodeilla varustetut esitteensä työnhakijoiden tutkittaviksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut