MM-kisaturistit täyttävät hotellit aina Tampereelta Hämeen­linnaan asti – kisat voivat tuoda kaupungille 40 miljoonaa euroa matkailutuloja

Jääkiekon MM-kisahuuma valtaa pian Tampereen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kaupunki täyttyy kisakatsojilla, joita saapuu sekä ympäri Suomea että maailmalta.

Tampereen rautatieaseman viereen rakennetaan jääkiekon MM-kisojen ajaksi fanialue. Maanantaina 9. toukokuuta alue oli vielä odottavaisen tyhjä.

10.5. 17:02 | Päivitetty 10.5. 20:51

Aamulehti

Tampereella pelattaviin jääkiekon MM-kisaotteluihin on myyty noin 350 000 lippua. MM-kisat alkavat perjantaina 13. toukokuuta. Visit Tampereen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anni Ylisen mukaan hotellit ovat lähes täynnä Tampereella ja sen ympäryskunnissa.

”Väkeä on tulossa paljon, ja vieraita majoittuu Hämeenlinnassa asti. Monet ovat ostaneet useampaan peliin liput, joten kisalippujen määrä ei kuitenkaan kerro koko totuutta ihmismäärästä”, Ylinen toteaa.

Lue lisää: Leijonat palaa kotiin: Lue tästä kaikki historiallisista MM-kisoista

Ylinen kertoo, että kaupungin arvio kisojen tuomista matkailutuloista on noin 30–40 miljoonaa euroa.

Ylinen näkee, että kisojen isäntäkaupunkina oleminen on Tampereelle suuri mahdollisuus ja näytönpaikka. Tampere on esillä laajasti myös kansainvälisellä näyttämöllä. Tavoitteena on, että kisaturistit viihtyvät niin hyvin, että he tulisivat vierailemaan uudestaankin ja puhuisivat kaupungista ja sen matkailuyrityksistä myönteiseen sävyyn.

Lue lisää: Jääkiekon MM-kisat sulkevat katuja – katso kartoista, miten kisat vaikuttavat liikkumiseen Tampereen keskustassa

”Tämä on meille nyt iso näytönpaikka sekä kaupunkina että kaupunkilaisina. Haluamme tuoda Tampereesta parhaat puolet esiin, pitää kaupungin siistinä ja kannustaa tamperelaisia olemaan myötämielisiä turisteja kohtaan. Tamperelaiset ovatkin avointa porukkaa, ja nyt on erityinen tilaisuus näyttää, mistä meidät on tehty”, Ylinen summaa.

Kisoja varten rakennutetaan fanialueita rautatieaseman viereen ja Sorin aukiolle. Myös Keskustorin kesäkeitaalla pääsee kisatunnelmaan, ja siellä näytetään kaikki Suomen pelit.

Fanialue jatkuu myös Sorin aukiolle. Tältä työt aukion fanialueen rakentamiseksi näyttivät maanantaina 9. toukokuuta.

Lue lisää: Viikko Tampereella jopa yli 12 000 euroa – Näin järjettömiin lukemiin majoitusten hinnat nousevat yhdessä yössä toukokuussa

Lue lisää: Tampereen hotellien kesäviikonloppuja varattu jo täyteen – Vertailu kannattaa: saman huoneen hinnassa viikossa jopa 150 euron ero

Lue lisää: Tässä syyt, miksi Tampere on nyt erittäin houkutteleva matkakohde – Matkailujohtaja kertoo kaupungin kovimmat valttikortit: ”Ne kiinnostavat kaikkia”

Oikaisu 10.5.2022 kello 20.48: Artikkelissa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että fanialueita rakennuttaisi Tampereen kaupunki. Fanialueet rakennuttaa Suomen MM-kisaorganisaatio, ei kaupunki.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut