Ratikka suistui raiteilta ja rata vaurioitui – ratikkaliikenne kulkee taas normaalisti

Liikenne linjalla yksi kulki perjantai-illan aikana vain Kalevan kirkon ja Sorin aukion välillä. Lauantai-aamusta lähtien liikenne on pystytty ajamaan normaalisti aikataulujen mukaan.

Suistumispaikka sijaitsee noin sadan metrin päässä linjan yksi päätepysäkistä.

6.5. 17:57 | Päivitetty 7.5. 14:28

Aamulehti

Ratikkaliikenne kulkee Tampereella jälleen normaalisti. Ratikkavaunun suistuminen raiteelta Taysin ja Kaupin kampuksen pysäkkien välisellä osuudella sotki perjantai-iltana ratikkaliikennettä.

VR:n Vesa Rauhala kertoo Aamulehdelle lauantaina, että ratikkaliikenne on kulkenut lauantai-aamusta lähtien normaalisti.

”Vaurioituneen vaihteen kohdalla on viiden kilometrin nopeusrajoitus. Vaurio korjataan, kun saadaan varaosia.”

Normaalisti kaksi raidetta yhdistävän vaihteen kohdalla on 15 kilometrin nopeusrajoitus. Rauhalan mukaan perjantaina vaihteen kohdalla yksi ratikkavaunun teli nousi pois kiskolta, eikä äkkipysäys aiheuttanut esimerkiksi matkustajien kaatumisia.

Suistunut vaunu on Rauhalan mukaan siirretty varikolle tarkastettavaksi. Suistumisen syy on vielä tutkittavana.

Tampereen bussiliikenteessä on peruttu lauantainakin paljon vuoroja. Ratikan suistumisella ei ole syynä niihin, vaan meneillään oleva lakko. Perutut bussivuorot löytyvät täältä.

Suistuminen vaikutti koko perjantai-illan

Ratikan linja yksi kulki perjantaina poikkeusreitillä: Sorin aukiolta Kalevan kirkolle liikennöitiin normaalisti, mutta Kalevan kirkon ja Kaupin kampuksen välillä ei ratikka kulkenut.

Ratikka suistui raiteelta hitaassa vauhdissa hieman kello 17 jälkeen, kun ratikan yksi teli nousi pois kiskoilta ja kiskojen välissä olevia pölkkyjä murtui. Suistumiskohdassa sijaitsee vaihde, joka vaurioitui. Raitiovaunussa oli sisällä matkustajia suistumisen aikana, mutta kukaan ei loukkaantunut.

VR:n Vesa Rauhala kertoi perjantaina Aamulehdelle, että korvaavaa bussiliikennettä poikki olleelle välille ei voitu järjestää kunta-alan käynnissä olevan lakon vuoksi. Aiempi suunnitelma Kalevan kirkon ja Taysin välillä liikennöinnistä yhdellä raitiovaunulla kaatui teknisiin ongelmiin.

Viimeksi ratikka suistui kiskoilta Hervantajärven päätepysäkillä 8. maaliskuuta ja sitä ennen 26. helmikuuta Hervannassa lähellä varikkoa. Kyseiset suistumiset olivat linjalla kolme. Helmikuun tapauksessa suistumisen kiskoilta aiheutti jää.

Lue lisää: Aamun ensimmäinen ratikka suistui kiskoilta Hervannassa – Syynä poikkeukselliset sääolosuhteet: ”Urakisko oli jäässä”

Ratikka suistui raiteelta hitaassa vauhdissa hieman kello 17 jälkeen Kaupin Kampuksen ja Taysin pysäkin välisellä osuudella.

Korjaus 7.5.2022 kello 14.26: Korjattu jutun lopussa olevaa tietoa aiemmista suistumisista. Jutussa luki aiemmin, että viimeisin tapaus oli helmikuun lopulla. Sen jälkeen kuitenkin tapahtui suistuminen 8. maaliskuuta Hervantajärvellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut