Tampereen keskustasta pääsee jatkossa helikopterikuljetuksella Helsinkiin – hinta 3 000 euroa

Emme muokkaa ympäristöä tai tuo melua yhteen paikkaan, Joonas Nurmi sanoo.

Helsinki Citycopterin toinen perustaja Joonas Nurmi on kotoisin Tampereelta. Nurmi kuvattiin Helsinki-Vantaan lentokentällä viime vuoden marraskuussa.

6.5. 6:43

Aamulehti

Tampereen keskustasta pääsee jatkossa helikopterikuljetuksella Helsinkiin. Helsinki Citycopterilla on käynnissä kokeilu, jossa yhtiö käyttää keskustan puistoista muun muassa Eteläpuistoa ja Särkänniemen lähialuetta Helsinkiin suuntautuvien lentojen laskeutumispaikkana.

Tampereelta lähtöisin oleva ja aiemmin Finnairilla pitkän uran tehnyt Joonas Nurmi on lentoja tarjoavan yrityksen toinen perustajajäsen. Hän kertoo yrityksen tarjoavan helikopterikyytejä pääasiassa Helsingistä Hankoon, Ahvenanmaalle ja Turun saaristoon.

Myös Tampereelta on lennätetty aiemmin esimerkiksi yritysten edustajia ja julkisuutta karttavia henkilöitä heidän kotipihoiltaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Nyt kopteri pääsee hakemaan asiakasta myös siis Tampereen keskustasta. Jokaisesta lennosta keskustaan sovitaan erikseen kaupungin kanssa.

”Kokeilemme tätä hyvässä yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa. Emme halua, että tamperelaiset ajattelisivat, että rakennamme kenttiä tai että naapuriin tulisi meteliä. Emme muokkaa ympäristöä tai tuo melua yhteen paikkaan.”

Mallia haettu ulkomailta

Yritys haluaa profiloitua luksuspalveluna, Nurmi sanoo. Tampereen ja Helsingin välinen lento maksaa 2500–3500 euroa. Lisäeuroilla voi saada muun muassa palvelun, jolloin lennolle pääsee kävelemään suoraan helikopterista.

Mallia yrityksen toimintaan on haettu ulkomailta. ”Meidän pitää pystyä kuljettamaan ulkomaalaisia asiakkaitamme samoin, miten he ovat tottuneet kotimaassaan.”

Yritys on laajentamassa toimintaansa, ja se on tilannut kaksi Airbusin kopteria, joihin mahtuu kuusi matkustajaa ja lentäjä.

Miksi lentää helikopterilla Helsinkiin, kun Tampereen kentältäkin pääsee liikkeelle?

”Jos lähdet New Yorkiin, niin voit lähteä kotoa helikopterilla Helsinkiin tunti neljäkymmentäviisi minuuttia lennon lähtöä aiemmin. Tai jos on lennot myöhässä ja menetät jatkoyhteyden Tampereelle, niin voit ottaa helikopterin.”

Helikopterit käyttävät polttoaineena lentopetrolia eli kerosiinia. Ne kuluttavat enemmän polttoainetta ja aiheuttavat enemmän päästöjä kuin autot samalla matkalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut