Mies kääntyi Tampereella kuorma-autolla suojatielle, nainen jäi alle ja kuoli – kuljettajalle ehdollista vankeutta

Kuorma-autoa ajanut mies törmäsi suojatiellä kävelleeseen naiseen Tampereella huhtikuussa 2021.

Onnettomuus tapahtui Hämeenpuiston ja Puutarhakadun risteyksessä Tampereen keskustassa. Pohjoiseen vievät kaistat oli katkaistu onnettomuuden jälkeen.

5.5. 14:32

Helsinki

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 53-vuotiaan miehen ehdolliseen kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Oikeuden mukaan kuorma-autoa ajanut mies törmäsi suojatiellä kävelleeseen naiseen Tampereella huhtikuussa 2021. Onnettomuus tapahtui Hämeenpuiston ja Puutarhakadun risteyksessä Tampereen keskustassa. Nainen jäi valo-ohjatussa risteyksessä kääntymässä olleen kuorma-auton takapyörän alle ja kuoli vammoihinsa tapahtumapaikalla.

Oikeus katsoo miehen syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, sillä suojatiellä autoilijan väistämisvelvollisuus on ehdoton.

”Autonkuljettajan väistämisvelvollisuus suojatiellä kulkijaan nähden on selkeä, ehdoton ja yksiselitteinen sääntö. Todennäköistä on, että jalankulkija saa vakavia vammoja törmäyksessä autoon”, perustelee oikeus tuomiotaan.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta törkeästä kuolemantuottamuksesta. Mies syyllistyi oikeuden mukaan perusmuotoiseen rikokseen, sillä teossa ei ollut erityistä moitittavuutta tai ilmeistä piittaamattomuutta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut