Tarmo Martikainen ryhtyy johtamaan Varsinais-Suomen hyvinvointi­aluetta, mutta ei jätä Tamperetta taakseen: ”Pirkanmaa on hieno paikka, ja Tays on erityisen hieno”

Tarmo Martikaisen on tarkoitus aloittaa uudessa tehtävässään 15. elokuuta.

Tarmo Martikainen johti tekonivelsairaala Coxaa vuodesta 2009 ennen kuin hänet valittiin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaksi vuonna 2019.

4.5. 16:45

Aamulehti

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen on päättänyt lähteä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen johtajaksi.

Varsinais-Suomen aluevaltuusto päätti Martikaisen valinnasta jo viikko sitten. Tänään keskiviikkona Martikainen kertoi Twitterissä hyppäävänsä mukaan innolla ja nöyränä.

Martikainen sanoo, että päätös oli selkeä sen jälkeen, kun aluevaltuusto oli tehnyt valintansa. Hän ehti kertomaan päätöksestään julkisesti vasta tänään. ”Pidin kovasti arvossa yksimielistä valintaa. Siinä suhteessa olin jo päätökseni tehnyt”, Martikainen sanoo.

Martikainen valittiin Varsinais-Suomen hyvinvointialueen johtajaksi 13 hakijan joukosta. Hänen on tarkoitus aloittaa uudessa tehtävässään 15. elokuuta.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus päättää, kuka hoitaa loppuvuoden 2022 ajan Martikaisen tehtäviä. Sairaanhoitopiirin johtajan tehtävät lakkaavat vuoden loppuun mennessä, kun uudet hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuoden 2023 alussa.

Nöyrä ja innostunut

Martikainen kuvailee oloaan paitsi nöyräksi ja innostuneeksi, myös haikeaksi. ”Pirkanmaa on hieno paikka, ja Tays on erityisesti erityisen hieno. Miten sen nyt sanoisi, kulttuuri, asenne ja henkilöstö, kaikkia näitä asioita jään kaipaamaan. Sanon sen mielelläni ääneen.”

Tampere pysyy Martikaisen tukikohtana jatkossakin, ainakin kuuden kuukauden koeajan ajan. ”Koen itseni aika tamperelaiseksi. Onneksi tämä nykyaika mahdollistaa etätyön.”

Martikainen valittiin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaksi vuonna 2019. Ennen sairaanhoitopiirin johtajan paikkaa hän johti tekonivelsairaala Coxaa vuodesta 2009. Martikainen haki hyvinvointialueen johtajaksi myös Pirkanmaalle ja Etelä-Pohjanmaalle.

Pirkanmaan hyvinvointialuejohtajaksi valittiin maanantaina Marina Erhola, joka valittiin myös Päijät-Hämeen hyvinvointialueen johtajaksi. Erhola kertoi tiistaina ottavansa viran vastaan Pirkanmaalla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut