Tampereen kaupunki esti olympialaisten nettikatselun työpaikoillaan, kun Iivo Niskasen kultahiihto tukki verkon – Näin jääkiekon MM-kisoissa toimitaan

Pekingin olympialaisten katsomista verkossa estettiin ainakin kahteen otteeseen talvella. Kysyimme, aiotaanko kevään suurtapahtumassa jääkiekon MM-kisoissa myös rajoittaa verkkokatselua Tampereen kaupungin toimipisteissä. Kaupungilla on noin 14 000 työntekijää.

Tänä keväänä MM-kiekkoa pelataan Tampereella ja Helsingissä 13. –29.5.2022. Tältä Suomen maajoukkueen kotikaukalo Tampereen Nokia-areena näytti huhtikuun lopussa.

5.5. 6:00

Aamulehti

Tampereen kaupunki rajoitti viime helmikuussa Pekingin talviolympialaisten katsomista kaupungin työpaikoilla. Käytännössä kaupunki esti Yle Areenan katsomisen kaupungin verkossa. Syynä päätökseen oli, että kaupungin tietoliikenneyhteyksien käyttö kasvoi noin kaksinkertaiseksi, kun Iivo Niskanen voitti kultaa miesten perinteisen 15 kilometrin hiihdossa.

Lue lisää: Iivo Niskasen kultahiihto sai kaupungin verkkoyhteydet tukkoon – Nyt Tampere estää Yle Areenan katselun toimipisteissään

Tampereen kaupungin tietohallintojohtaja Jarkko Oksala kertoi tuolloin Aamulehdelle, että kaupungin it-ympäristöä seurataan systemaattisesti ja rajoitustoimia tehdään ennakoivasti, jotta työnteko sujuu kaupungin verkossa.

Oksala kertoi myös, että suoratoistopalveluja on rajoitettu joskus aiemminkin isojen urheilutapahtumien yhteydessä.

Ensi viikolla Tampereella ja Helsingissä alkavat odotetut jääkiekon MM-kisat. Onko Tampereen kaupungilla suunnitelmia nettikatselun rajoittamiseksi kisojen aikana esimerkiksi silloin, kun Suomi pelaa?

Oksalan mukaan suunnitelmia tästä ei ole. ”Tässä on nyt ihan eri kisat erilaisella aikataululla ja lähetystavoilla. Ei ole tunnistettu samanlaista verkon kuormittumisriskiä kuin olympialaisten aikana”, hän sanoo.

Linjaus on Oksalan mukaan monen asian summa. MM-kisoissa eniten katsojia voi odottaa Suomen maajoukkueen otteluille, jotka sijoittuvat kotikisoissa pääsääntöisesti ilta-aikoihin. Jos Suomi on mukana välierissä ja mitaliotteluissa, ne pelataan viikonloppuna. Olympialaisissa kisatapahtumia oli toimistoaikoihin aamuisin ja päiväaikaan, jolloin kaupungin verkolla on muutenkin paljon käyttöä.

Lisäksi Suomen otteluita ei näe samalla tavalla verkossa maksutta kuin olympialaisissa. Olympialaiset näkyivät Yle Areenan kautta, jota myös Tampereen kaupungin opetus hyödyntää Oksalan mukaan omassa toiminnassaan. MM-kisojen televisiointioikeudet ovat Suomessa MTV:llä, joka näyttää ottelut maksullisessa C More-palvelussa.

Televisiossa kaikki Suomen ottelut näytetään ilmaiseksi MTV3-kanavalla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut