Tampereen ravintoloille tulossa kaksi tuntia lisää melulupaa MM-kisojen ajaksi – Tarkoittaako se bileitä terasseilla puoleen yöhön asti?

Yhteisellä lupahaulla pyritään vähentämään byrokratiaa.

Ravintola Damin terassi jääkiekon MM-finaalin aikana vuoden 2021 kesäkuussa. Terassilla sijaitsi iso näyttö, josta yleisö seurasi peliä.

4.5. 5:00

Aamulehti

Tampereen ravintolat ja pubit saavat jääkiekon MM-kisojen ajaksi kaksi tuntia lisää aikaa näyttää kiekkopelejä ja soittaa taustamusiikkia terasseilla sekä muissa ulkotiloissa.

Kaupungin tapahtumatuottaja Matilda Salminen kertoo Aamulehdelle, että kaupunki tekee ympäristönsuojeluyksikölle yhteisen meluilmoituksen, johon yritysten on mahdollisuus osallistua. Yhteinen ilmoitus helpottaa lupabyrokratiaa, Salminen kertoo.

MM-kisojen ottelut alkavat kello 16.20 ja kello 20.20. Kahdeksan jälkeen alkavat pelit päättyvät iltakymmenen jälkeen, joten nykyisillä luvilla pelien näyttäminen ulkona ei olisi onnistunut loppuun asti.

”Pyrimme yhteisellä ilmoituksella siihen, että asiat tehtäisiin oikein, by the book. Ravintoloissa ja pubeissa halutaan näyttää pelejä screeneiltä.”

Tarkoittaako tämä bileitä Hämeenkadun terasseilla puoleen yöhön?

”Ei. Lupa koskee vain screenien äänentoistoa ja koneellista taustamusiikkia, ei esitettävää live-musiikkia”, Salminen sanoo.

Salminen korostaa, että meluilmoituksen lisäksi ravintoloiden on haettava itse pelien näyttöoikeutta ja musiikin soitto-oikeutta. Niitä ei kaupunki yrittäjien puolesta tee.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut