Puolet Tampereen kaupungin pysäköinninvalvojista poissa töistä lakon takia – ”Joudumme priorisoimaan kiireellisiä tapauksia”

Lakon takia vain kiireellisimmät kaupunkilaisten valvontapyynnöt pystytään hoitamaan.

Noin puolet Tampereen kaupungin pysäköinninvalvojista on poissa kunta-alan lakon takia. Arkistokuva Frenckellin aukiolta marraskuulta 2014.

3.5. 16:21

Aamulehti

Käynnissä oleva kunta-alan lakko vaikuttaa myös pysäköinninvalvontaan.

Tampereen kaupungissa yleisten alueiden pysäköintivalvontaa hoidetaan yleensä 13:lla pysäköinnintarkastajan viralla. Tiistaina alkaneen lakon takia poissa töistä on noin puolet valvojista, kertoo kaupungin vastaava pysäköinnintarkastaja Sami Hurinki Aamulehdelle.

”Valvonta toimii tänään ja loppulakon ajan rajoitetusti.”

Lue lisää: Kunta-alan lakko sulkee muun muassa Tampereen koulut, kirjastot ja suuren osan päiväkodeista – Näin tiistaina alkanut lakko vaikuttaa kaupungin palveluihin

Hurinki sanoo, että lakko ei ole vaikuttanut kaupunkilaisten pysäköinninvalvonnalle tekemiin valvontapyyntöihin. Niitä riittää edelleen. Lakon takia kuitenkin vain kiireellisimmät pystytään hoitamaan.

”Pystymme kyllä tekemään valvontaa, mutta joudumme priorisoimaan esimerkiksi suojateiden eteen pysäköityjä autoja ja muita kiireisiä tapauksia. Toki teemme myös normaalia kävelyvalvontaa jonkin verran.”

Lue lisää: Miten lakko vaikuttaa sinun arkeesi? Kerro kokemuksesi, Aamulehti tekee juttua

Hurinki sanoo, että osa valvojista ei halua käyttää lakko-oikeuttaan syystä tai toisesta. Niitä voivat olla ammattiliittoon kuulumattomuus tai se, että työntekijä ei ole kokenut lakkoa omakseen.

Helsingin kaupunki tiedotti maanantaina, että lakolla voi olla vaikutusta pysäköinninvalvontaan ja sitä kautta liikenteen sujuvuuteen kaupungissa.

Kunta-alan lakko

Ammattiliitto JHL:n, Ammattiliitto Jytyn ja neuvottelujärjestö Jukon kunta-alaa koskeva lakko alkoi 3. toukokuuta ja kestää 9. toukokuuta saakka.

Lakko alkoi 3. toukokuuta Tampereella, Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Kauniaisissa, Turussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä, ja sen piiriin kuuluu yli 81 000 palkansaajaa.

Lakon taustalla on kunta-alan työehtosopimuksia koskeva työriita, jota ratkaisemaan on perustettu alivaltiosihteeri Elina Pylkkäsen vetämä sovittelulautakunta.

Kunta-alan työntekijät tavoittelevat työtaistelutoimenpiteillä palkankorotuksia, joilla kurottaisiin kiinni palkkaeroa yksityiseen sektoriin nähden.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut