Tampereen maauimala aukeaa perjantaina – ”Pikku hiljaa alkaa olla valmista”

Kunta-alan lakolla ei ole vaikutusta Kalevan maauimalan aukioloon. Uimalan lämpimiin vesiin pääsee polskimaan perjantaiaamuna kello 6.30 alkaen.

Tampereen maauimala kutsuu taas uimareita perjantaista 6. toukokuuta alkaen. Näin uimalassa polskittiin 14. heinäkuuta 2021.

3.5. 15:25

Aamulehti

Tampereen maauimala aukeaa suunnitellusti perjantaina 6. toukokuuta, eikä kunta-alan lakolla ole vaikutusta sen aukioloon. Avajaisten kannalta enemmän harmia on ollut talvisesta säästä ja sitkeistä yöpakkasista.

”Pikku hiljaa alkaa olla valmista, vaikka aika kiirettä on pitänyt, kun tilat ovat kuitenkin olleet kylmillään koko talven. Altaat on pesty ja puhdistettu, vesi laitettu kuntoon ja lämmitetty”, kertoo liikuntapäällikkö Mikko Heinonen Tampereen kaupungilta.

Altaissa oli viime talvena jopa metri jäätä, sillä niitä ei talven ajaksi tyhjennetä. Poikkeuksena ovat lastenallas ja pieni kahluuallas, jotka lasketaan tyhjiksi. ”Vesi jätetään altaisiin, sillä näin ne säilyvät parhaiten. Vesi ei kuitenkaan pohjaan asti jäädy.”

Sähköä ei tuhlata

Heinosen mukaan viime viikonloppuna kaikki alkoi jo olla kunnossa. Kuluvalla viikolla on keskitytty paikkojen viimeistelyyn ja vesien lämmittämiseen. Kuntoaltaiden vesi on 26-asteista ja lastenaltaissa vielä lämpimämpää, lähes 30-asteista.

Kallista sähköä altaiden lämmittämiseen ei kuitenkaan kulu, sillä ne lämmitetään kaukokylmän paluulämmöllä. ”Otamme talteen lämmön vedestä, jota on käytetty konesalien ja muiden tilojen jäähdyttämiseen ja palautamme veden kylmänä takaisin verkostoon.”

Heinosen mukaan järjestelmä on hyvin energiataloudellinen. ”Maauimalan vesien lämmittäminen on näin huomattavasti edullisempaa kuin normaalilla kaukolämmöllä.”

Kalevan Joukahaisenkadulla sijaitsevaan maauimalaan pääsee taas polskimaan perjantaiaamuna kello 6.30 alkaen. Avajaisten kunniaksi tarjolla on myös ilmaista vesijumppaa kello 8.30 ja kello 14.

Aukioloajat

Tampereen maauimala on kesäkaudella 2022 avoinna seuraavasti:

6.–29. toukokuuta maanantaina, tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina kello 6.30–20, torstaina kello 10–20 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 10–18.

30. toukokuuta–28. elokuuta maanantaina, tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina kello 6.30–20, torstaina kello 10–20 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 8–20.

29. elokuuta–25. syyskuuta maanantaina ja keskiviikkona kello 12–19, tiistaina kello 6.30–19, torstaina kello 6.30–20, perjantaina kello 14–22 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 10–18.

Sisäänpääsy loppuu 1 tunti 15 minuuttia ennen sulkemista. Allasaika loppuu 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut