Vuoreksen palon syttymis­paikka on viranomaisten tiedossa – jälkivartiointi jatkui koko yön, kymmenen asunnon luhtitalo tuhoutui purkukuntoon

Pelastuslaitoksen mukaan kaksikerroksinen luhtitalo tuhoutui palossa käytännössä täysin. Raivaustyöt ja jälkivartiointi jatkuivat palopaikalla läpi yön. Vuonna 2018 rakennetussa luhtitalossa oli kymmenen asuntoa, joiden asukkaat ja kotieläimet saatiin evakuoitua, ja heille järjestettiin tilapäismajoitus.

Sammutustyöt kestivät maanantai-iltaan asti. Raivaustyöt ja jälkivartiointi jatkuivat palopaikalla Hupakankorven­kadulla koko yön.

3.5. 8:47

Aamulehti

Kaksikerroksinen luhtitalo tuhoutui purkukuntoon Tampereen Vuoreksen Mäyränmäessä maanantaina sattuneessa tulipalossa.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Heikki Havukainen kertoo tiistaiaamuna, että raivaustyöt ja jälkivartiointi jatkuivat palopaikalla Hupakankorvenkadulla koko yön.

”Aamun tunteina kello 9:n aikaan kohde luovutetaan omistajan hallintaan.”

Havukaisen mukaan viranomaisilla on jo tiedossa, mistä palo on saanut alkunsa.

”Se on siitä yhden asunnon parvekkeelta lähtenyt, mutta syytä tutkitaan vielä. Viranomaisilla on jo asiasta aika hyvä käsitys, mutta vielä tehdään lisävarmistuksia.”

Sammutustöissä oli enimmillään 21 pelastuslaitoksen yksikköä.

Onko siellä parvekkeella mahdollisesti tupakoitu?

”Sanotaan sitten, kun on varmaa. Poliisi ja pelastuslaitos tutkivat asiaa yhdessä.”

Tutkinta jatkuu

Havukaisen mukaan palon tutkinta jatkuu tiistaina. ”Silminnäkijät on jo aika hyvin kuultu, mutta rakenteita tarkistetaan ja jatketaan tutkintaa palopaikalla.”

Vielä maanantaina näytti siltä, että kaksikerroksisen luhtitalon pohjakerros olisi säästynyt liekeiltä. Savu ja sammutusvedet ovat kuitenkin tehneet tehtävänsä. ”Käytännössä se koko rakennus tuhoutuu ja menee purkuun.”

Henkilövahingoilta vältyttiin. Vuonna 2018 rakennetussa luhtitalossa oli kymmenen asuntoa, joiden asukkaat ja kotieläimet saatiin evakuoitua.

”Kaikille asukkaille on järjestetty majoitus yhteistyössä Tampereen kaupungin sosiaalitoimen kanssa.”

Leviäminen lähellä

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta rakennuspalosta maanantaina kello 14.17. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle Hupakankorvenkadulla sijaitsevan luhtitalon kattorakenteet paloivat voimakkaasti.

Palo onnistuttiin rajaamaan tähän yhteen rakennukseen eikä tuli päässyt leviämään, vaikka puisen talon vieressä sijaitsi useita muita taloja. ”Lähellä se oli, sillä palo oli tosi rajua alkuvaiheessa, ja se uhkasi haukata naapurirakennuksen puolelle. Se saatiin estettyä viime tipassa.”

Paikalla oli enimmillään 21 pelastuslaitoksen yksikköä ja muutama ambulanssi. Pelastuslaitos kehotti sammutustöiden kiivaimmassa vaiheessa välttämään alueella kulkemista. Linja-autot kulkivat palon takia poikkeusreitillä, ja palopaikan viereinen katu oli suljettu liikenteeltä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut