Tampere suunnittelee tonttivuokrien korotusten porrastamista – näin korotukset astuisivat voimaan kolmen vuoden aikana

Maanvuokran porrastus tulisi asunto- ja maapoliittisen linjauksen mukaan voimaan vuoden 2023 alussa. Linjauksesta päättää lopulta Tampereen kaupunginvaltuusto.

Tampereen keskustan taloyhtiöiden tonttivuokrat ovat voineet nousta moninkertaisiksi, kun 50 vuotta vanhat vuokrasopimukset ovat päättyneet. Kuva Pyynikintorilta, jossa taloyhtiön tonttivuokrat ovat jopa 17-kertaistuneet.

2.5. 13:17

Aamulehti

Tampereen kaupunki valmistelee vuokratonttien korotusten porrastusta. Ensimmäisenä vuonna korotus on suunnitelman mukaan 60 prosenttia, toisena vuonna 80 prosenttia ja kolmantena vuonna astuu voimaan täysi sadan prosentin korotus.

Maanvuokran porrastus tulisi voimaan 1.1.2023. Vuokrien korotuksen porrastus on mukana Tampereen asunto- ja maapoliittisessa linjauksessa kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina 2.5.

Linjauksesta päättää lopulta Tampereen kaupunginvaltuusto.

Tampereella taloyhtiöiden tonttivuokrat ovat keskustan alueella voineet nousta kertaheitolla moninkertaisiksi, kun 50 vuotta vanhat vuokrasopimukset ovat päättyneet.

Tonttivuokra sidotaan linjauksen suunnitelman mukaan elinkustannusindeksiin. Tontin arvo tarkistetaan vuokra-aikana 20 vuoden ja 40 vuoden kohdalla Pirkanmaan asuntohinta-indeksillä.

Kaupunki solmii uudet maanvuokrasopimukset aiemman 50 vuoden sijasta 60 vuodeksi, koska pääoma-arvo päivitetään 20 vuoden välein.

Tampereen kaupungilla oli asunto- ja maapoliittisessa linjauksen mukaan 8 451 kappaletta tonttivuokrasopimusta syyskuussa 2021. Niistä yli kymmenen vuoden mittaisia on 7 897 sopimusta.

Helsinki korottaa tonttivuokriaan portaittain niin, että taloyhtiöiden maksettavaksi tulee ensimmäisen vuoden aikana 50 prosenttia uudesta vuokrasta. Alennus poistuu portaittain 10 vuoden aikana.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut