Tältä Tampereen keskustassa näytti superviikonlopun jälkeen: siivoojille erikoinen urakka, vaikka tamperelaiset juhlivat fiksusti – ”Puut olivat kuin vappuhuiskia”

Kiekkomestaruuden ja vapun yhdistelmä teetti Tampereella ylimääräistä työtä kaupungin kunnossapidolle. Tiistaina alkava lakko voi viivyttää esimerkiksi katujen harjausten edistymistä.

Koskipuisto ja Kirjastonpuisto olivat jälleen suosittuja vapunviettopaikkoja. Juhlinnan jäljet näkyivät vielä maanantaina aamulla.

2.5. 10:34

Aamulehti

Superviikonlopun vieton jäljet näkyivät Tampereen katukuvassa toukokuun ensimmäisenä maanantaiaamuna.

Perjantaina Frenckellin aukiolla vietettiin Tapparan mestaruusjuhlia, ja viikonloppuna keskustan täyttivät vapun juhlijat. Tavallista suuremman roskamäärän siivoamisesta kuitenkin selvitään, vakuuttaa Tampereen infra oy:n työpäällikkö Teemu Kylmäkoski. ”Ei mitään katastrofia”, hän sanoo.

Kylmäkoski kierteli Tampereen ydinkeskustaa jo vappuviikonloppuna. ”Porukkaa oli erittäin paljon liikkeellä esimerkiksi Kirjastonpuistossa, Koskipuistossa, Hämeenpuistossa ja Sorsapuistossa. Pisti silmään, että ainakin iltapäivällä oli kiva tunnelma ja ihmiset olivat fiksusti ja aurinkoisella mielellä.”

Roskaa juhlijat kuitenkin jättivät. ”Tietysti jotakin irtoroskaa aina on, kuten tölkkejä ja juomapulloja, mutta paikat olivat suhteellisen hyvässä kunnossa.”

Tältä Tammerkosken rannassa näytti maanantaina kello 6.30:

14 ylimääräistä jäteastiaa

Kaupunki oli etukäteen varautunut koronarajoituksista vapautuneeseen juhlintaan neljällätoista isolla, ylimääräisellä jäteastialla.

Vappuviikonlopusta kaupunki käynnisti myös aiemmilta vuosilta tutun viikonloppusiivousrutiinin: keskustan keskeisillä katu- ja puistoalueilla käydään toukokuun alusta lähtien lauantai- ja sunnuntaiaamuisin tyhjentämässä roska-astioita, harjaamassa tori-alueita ja tarkistamassa muuten paikat.

Jäljet saadaan siivottua maanantain aikana. ”Maanantaiaamuna osa on tullut jo viiteen ja aloittanut siivoamisen.”

Ylimääräistä vaivaa Tampereen infran väelle koitui perjantaina, kun Tappara ja sen kannatus- ja tukijoukot olivat juhlineet tuhansien ihmisten voimin miesten jääkiekkoliigan mestaruutta torijuhlassa. ”Puihin ammuttu värikäs nauha aiheutti harmitusta. Puut Frenckellin aukiolla olivat kuin vappuhuiskia.”

Lue lisää: Tuhannet juhlivat Tapparan mestaruutta Frenckellin aukiolla, joukkue ja Poika lavalla – koko tallenne katsottavissa tässä jutussa

Kylmäkoski kävi toteamassa tilanteen ja päätti tilata aukiolle lauantaiksi nosturin. Nyt puut on riisuttu nauhakuorrutteesta.

Vappua viettäneiden lisäksi Tampereen keskustassa liikkui tavallista enemmän ihmisiä perjantaina Tapparan mestaruuden kunniaksi järjestetyn torijuhlan vuoksi. Tältä näytti Keskustorilla Raatihuoneen edustalla varhain maanantaiaamuna.

Lakko vaikuttaa

Tiistaina on alkamassa kunta-alan lakko, joka vaikuttaa myös Tampereen kaupungin katu- ja puistoalueiden kunnossapitoon.

Lue lisää: Näin kunta-alan suurlakko toteutuessaan näkyy Tampereella – Katso kaikki vaikutukset

”Katujen harjaukset ovat kesken, ja kyllähän se hidastaa yleistä kevätsiivousta ja kasvillisuuden hoitotöitä, että työntekijät ovat poissa”, Teemu Kylmäkoski sanoo.

Esimerkiksi roska-astioiden tyhjennyksestä Tampere pyrkii huolehtimaan silti myös työtaistelun aikana. Sitä varten ostetaan Kylmäkosken mukaan tarvittaessa välityhjennyksiä. ”Yritetään pitää Tampere siistinä lakonkin aikana.”

Tampere oli lisännyt vappuviikonlopuksi roska-astioiden määrää, mutta maanantaiaamuna roskia näkyi myös maassa esimerkiksi Keskustorilla.

Kirjastonpuistossa näkyi muun muassa serpentiiniä vielä maanantaiaamuna, mutta Tampereen infran työpäällikkö Teemu Kylmäkosken mukaan puistoalueet saadaan maanantain aikana siivottua.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut