Tampereen Hämeensillalta viedyn Tappara-paidan kohtalo selvisi – tästä siinä oli kyse: ”Kyseessä ei ollut Ilveksen eikä Tapparan kannattaja”

Hämeensillan veistokselta röyhkeästi Tappara-paidan keskiviikkoyönä riisunut varas katui päähänpistoaan ja palautti paidan kirvespaitojen toimistolle. Se puettiin Kauppias-veistoksen päälle sopivasti ennen SM-liigan viidennen finaaliottelun alkua.

Tappara-paita puettiin Kauppiaan ylle uudelleen torstaina. Aamulehti kuvasi paidan pukemisoperaatiota.

28.4. 17:38

Tampereen Hämeensillalla seisova Kauppias-veistos sai Tappara-paitansa takaisin. Tampereen Veran Pirkkalaisveistosten käsittelyyn erikoistuneet työntekijät pukivat Janne Ojasen paidan uudelleen Kauppias-veistoksen ylle torstaina alkuillasta, sopivasti ennen kello 18.30 alkavaa viidettä Tappara–TPS-finaaliottelua.

Aamulehti uutisoi keskiviikkona, että Kauppiaan ylle puettu pelipaita vietiin Hämeensillalta tiistain ja keskiviikon välisenä yönä noin kello 5. Ketterä voro tallentui valvontakameran nauhalle.

Lue lisää: Mitä tapahtui Tappara-paidalle? Yksi Tampereen Hämeensillan veistoksista seisoo nyt paljaana: ”Ymmärrämme, että Tappara menee tunteisiin”

Tappara halusi osoittaa todellista urheiluhenkeä SM-liigan finaalien kunniaksi. Seura lupasi yölliselle tihutyöntekijänne täyden synninpäästön, mikäli paita palautetaan Tapparan toimistolle Kissanmaalle mahdollisimman pian.

Paidan pukemisessa tarvittiin nostoautoa.

Yksinkertainen totuus

Puskaradiossa varkaaksi väitettiin tietysti heti Ilveksen kannattajaa, jolle Tapparan mahdollisesti tulossa oleva Suomen mestaruus olisi ehdottomasti liikaa. Totuus on paljon yksinkertaisempi ja tavallisempi.

”Kyse oli puhtaasta päähänpistosta, kun nautittuna oli liikaa kansalaisluottamusta. Tekijä ei tarkemmin osannut sanoa, miksi tekoonsa ryhtyi, mutta yöllinen tempaus ei enää keskiviikkona herätessä tuntunutkaan hyvältä idealta”, Tapparan kehityspäällikkö Aki Hautamäki kertoo.

Hautamäen mukaan paitavoron omatuntoa oli kolkuttanut. Hän oli kuitenkin helpottunut luettuaan, että paidan palauttamalla asiasta voi selvitä ilman suuria murheita.

”Hän tuli ihan itse suoraselkäisesti toimistollemme vahingoittumattoman patsaspaidan kanssa. Hän pyysi vilpittömästi anteeksi hölmöilyään ja oli valmis korvaamaan kaikki aiheuttamansa vahingot”, Hautamäki kertoo.

Ei Ilveksen eikä Tapparan kannattaja

Tappara oli sanansa mittainen ja antoi vorolle anteeksi vain patsaalle tarkoitetun paidan ottamisen omaan käyttöön.

”Loppu hyvin kaikki hyvin. Iso kiitos medialle, ilman sitä ei tähänkään tarinaan olisi saatu onnellista loppua”, Hautamäki sanoo.

”Kaikille asiasta vitsiä vääntäneille ja muuten spekuloineille tiedoksi: kyseessä ei ollut Ilveksen eikä Tapparan kannattaja. Siinä mielessä kaikki tamperelaisen kiekkoilun ystävät voivat olla levollisin mielin ja elää sulassa sovussa tästä eteenpäinkin.”

Tappara ja Tampereen kaupunki halusivat kunnioittaa SM-liigan finaaliviikkoa pukemalla Wäinö Aaltosen legendaariset Hämeensillan Pirkkalaisveistokset tämän viikon maanantaina kirvespaitojen pelipaitaan.

Veronkantaja sai päälleen Kalevi Nummisen, Suomen neito Timo Suden, Eränkävijä Pekka Marjamäen ja Kauppias Janne Ojasen pelipaidan.

Tältä Kauppias-veistos näytti vielä maanantaina pelipaita yllään.

Pelipaidat puettiin veistosten ylle maanantaiaamuna.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut