Tampereen kaupunki ottaa tänä kesänä ensimmäistä kertaa käyttöön kesätyö­setelin – näin se helpottaa kesätyöpaikkaa etsiviä: ”Paikkojen saaminen voi olla todella hankalaa”

Kesätyösetelin tarkoituksena on auttaa nuoria kesätyöpaikan saamisessa ja madaltaa yrityksien kynnystä ottaa nuori kesäksi töihin.

Jämsässä ja monissa muissa kaupungeissa kesätyöseteli on jo ollut käytössä. Nyt se otetaan Tampereella käyttöön ensimmäistä kertaa. Jenny Hakala työskenteli jäätelökioskissa Jämsässä kesällä 2021.

29.4. 5:30

Aamulehti

Tampereen kaupunki jakaa tänä vuonna 250 kesätyöseteliä 15–17-vuotiaille tamperelaisille nuorille.

Kesätyöseteli on 320 euron avustus, jolla kaupunki käytännössä korvaa kyseisen summan työnantajalle työntekijälle maksetusta palkasta. Tarkoituksena on vahvistaa nuorten asemaa kesätyömarkkinoilla ja madaltaa yritysten kynnystä ottaa nuori kesäksi töihin.

Monissa muissa kaupungeissa jo pitkään käytössä ollut kesätyöseteli otetaan nyt Tampereella käyttöön ensimmäistä kertaa.

Tampereen kaupungin henkilöstöjohtajan Niina Pietikäisen mukaan kesätyösetelin käyttöönotto on ollut jo pitkään valmistelussa. Pietikäisen mukaan muita kaupunkeja myöhäisempi ajoitus johtuu muun muassa siitä, että kesätyöseteli haluttiin toteuttaa alusta alkaen sähköisessä muodossa.

Kesätyösetelien lisäksi Tampereen kaupunki tarjoaa Pietikäisen mukaan kokonaisuudessaan noin 800 nuorelle kesätyöpaikat.

”Tämä on vain yksi osa kaupungin rekrytointia.”

Ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen voi olla hankalaa

Kun nuori ja kesätyösetelimahdollisuutta käyttävä työnantaja ovat solmineet työsuhteen, he täyttävät yhdessä sähköisen kesätyösetelin hakemuksen.

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen Kesäduuni-kampanjan vastuuhenkilön Noora Heinosen mukaan mahdollisia työtehtäviä nuorille voisivat olla esimerkiksi asiakaspalvelutehtävät, kiinteistönhuolto ja siivous.

”En kuitenkaan lähtisi rajaamaan tarkasti sitä, millaisiin töihin setelin avulla voi työllistyä, vaan sitä voi hyödyntää monentyyppiseen työhön.”

Yritykset ovat Heinosen mukaan osoittaneet kiinnostusta kesätyöseteliä kohtaan, mutta markkinointityötä tehdään edelleen.

”Ensimmäisten kesätyöpaikkojen saaminen voi olla nuorille todella hankalaa. On todella tärkeää saada nuorille kesätyökokemuksia, ja siihen tämä kesätyöseteli kohdentuu erityisen hyvin.”

Kesätyöseteli

Tampereen kaupunki jakaa tänä vuonna 250 kesätyöseteliä 15–17-vuotiaille tamperelaisille nuorille.

Kesätyöseteli voidaan myöntää vähintään kaksi viikkoa kestävään työsuhteeseen, joka ajoittuu 1.5.–31.8.2022 väliselle ajalle.

Kaupunki korvaa työnantajalle tämän työntekijälle maksamasta palkasta 320 euroa.

Kesätyöseteleitä voi hakea 31.7.2022 saakka, ja ne myönnetään hakemisjärjestyksessä.

Kesätyöseteli­mahdollisuutta tarjoavan työnantajan on oltava yritys, järjestö, seurakunta tai säätiö, jolla on suomalainen Y-tunnus.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut