Tampereen katuja on edelleen puhdistamatta – Ensi viikolla mahdollisesti alkava lakko vaikeuttaa tilannetta entisestään: ”Aiheuttaa aikamoiset ongelmat”

Tampereen katujen puhdistuksella on kiire, sillä valmista pitäisi olla jääkiekon MM-kisoihin mennessä.

Hiekoitussepelin harjauksia tehdään täydellä teholla Tampereella. Tältä katupöly näytti Pispalankadulla keskiviikkona 20. huhtikuuta.

26.4. 14:23

Aamulehti

Tampereen katujen puhdistustyöt ovat viivästyneet myöhäisen kevään tulon vuoksi, ja ensi viikolla kunnossapidon tilanne vaikeutuu entisestään, kun kunta-alan viikon kestävän lakon on määrä alkaa 3. toukokuuta.

Lue lisää: Kunta-alalle kymmeniä­tuhansia palkansaajia koskeva lakkovaroitus toukokuuksi

Tampereen Infra oy:n työpäällikkö Antti Sorvali kertoo, että Tampereen kadut yritetään saada puhdistettua mahdollisimman nopeasti. Tampereen kantakaupungin keskusta on saatava jääkiekon MM-kisoihin mennessä puhdistettua.

”Meillä on lakkovaroitus päällä, mikä aiheuttaa aikamoiset ongelmat.”

Lakon toteutuessa Tampereen Infralla on kunnossapidossa käytettävissään ainoastaan aliurakoitsijat, joita käytetään myös paraikaa. Yhteensä kunnossapidolla on kymmeniä puhdistuskoneita käytössä, jos lasketaan Infran omat työntekijät sekä aliurakoitsijat.

”Lakko tulee todella pahaan aikaan. Kyllä tässä kiire on, ja painetaan tuolla koko ajan.”

Kunta-alan lakko

Ammattiliitto JHL, Ammattiliitto Jyty ja Juko kertoivat 14. huhtikuuta jättäneensä viikon lakkovaroituksen ajalle 3.–9. toukokuuta.

Lakko koskee kymmentä kaupunkia ja sen piiriin kuuluisi yli 81 000 kuntapalkansaajaa.

Lakko alkaa, jos kunta-alan työehtokiistaan ei saada sopua.

Viikon kestävän lakon on määrä alkaa 3. toukokuuta Tampereella, Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Kauniaisissa, Turussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä.

Vaikeat sääolosuhteet

Myös sääolosuhteet vaikeuttavat katujen puhdistustöitä. Pitkän ja kuivan ajanjakson vuoksi katuja joudutaan kastelemaan kasteluautoilla, jotta kadut saadaan harjattua. Kastelutyö vaatii omat resurssinsa.

Lue lisää: Katupölyn vuoksi ilmanlaatu on ollut Tampereella paikoin jopa erittäin huono – katujen harjaus on nyt käynnissä täydellä teholla

”Jos sataisi vähän vettä, se helpottaisi, ettei tarvitsisi enää kastella. Sade auttaisi myös pöllyämiseen.”

Vesisateen lisäksi Sorvali toivoo, että yöpakkasista päästäisiin viimein eroon. Niiden takia puhdistustöitä ei ole voitu tehdä öisin.

”Yötöitä estää myös siitä aiheutuva melu, joten senkin takia sitä on vilkkaimmilla alueilla vältelty.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut