Ilves-kannattaja täytti tiistaiaamuna Keskustorin suihkulähdettä vedellä – Ratkaisu tuli: Suihkulähteen luona saa juhlia Tapparaa, työmaalla ei

Työmaa-aidat ympäröivät Tampereen Keskustoria kesäkeitaan rakentamisen takia. Suihkulähde on kuitenkin täytetty. Miten työmaat ja Tappara-fanien mahdollinen juhlinta sopivat yhteen?

Marko Laitinen oli tiistaiaamuna pesemässä vesiallasta ja valmistelemassa suihkulähteen täyttöä Keskustorilla.

26.4. 11:33 | Päivitetty 1.5. 22:00

Aamulehti

Tappara saattaa voittaa jääkiekon Suomen mestaruuden tiistai-iltana Turussa, mutta missä voittoa silloin juhlitaan? Perinteinen juhlapaikka eli Tampereen Keskustori on aidattu työmaa-alueeksi kesäkeitaan rakennustöiden takia, mutta suihkulähteestä on poistettu kupu ja siinä on vettä.

Tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen Tampereen kaupungilta kertoi tiistaina aamupäivällä, että parhaillaan selvitetään, onko suihkulähteen luona mahdollista juhlia turvallisesti. Iltapäivällä ratkaisu oli selvillä: Suihkulähteen luona saa juhlia, se jää työmaa-alueen ulkopuolelle. ”Mahdollinen kulta on hieno asia ja sitä pitää pystyä juhlimaan. Pitää kuitenkin huomioida, että osa Keskustoria on työmaata”, Saarteinen sanoo. Työmaakohteita ympäröivät aidat ja vartiointi.

”Haluan muistuttaa, että vaikka on hauskaa ja juhlitaan, niin asiallisesti ja siististi, turvallisuusasiat mielessä ja niin, ettei hajoteta paikkoja”, Saarteinen summaa. Hän suosittelee juhlakansalle reviirin laajentamista: työmaasta vapaata aluetta on esimerkiksi suihkulähteeltä Frenckellin suuntaan mentäessä.

Ilves-fani täytti suihkulähdettä

Suihkulähdevastaava Marko Laitinen oli jo tiistaiaamuna täyttämässä Keskustorin suihkulähdettä vedellä. Kupu suihkulähteen päältä poistettiin tiistain vastaisena yönä.

Laitinen paljasti Aamulehden kuvaajalle Ossi Aholalle, millä periaatteella täyttäminen tehdään. ”Jos olisi Ilveksen kultajuhlat tulossa, olisi lämmintä vettä. Tapparalle on pakko laittaa kylmää, kun on Ilveksen pipo päässä”, Laitinen kommentoi.

Tapparan kannattajien kannattaa huomioida, että suihkulähteen veden lämpötilan on säätänyt Ilves-pipoinen Marko Laitinen. Hänellä oli kujeilun lisäksi juhlijoille myös vakava viesti: älkää kiivetkö veistokseen, ettei se mene rikki.

Täyttäminen aloitettiin tiistaiaamuna ja Laitisen mukaan se vie pari tuntia. Puolen päivän aikaan tiistaina suihkulähde siis alkaa olla täytetty. Vettä sinne menee Laitisen mukaan arviolta 12 000 litraa.

Mahdollisen voiton varalta Laitisella oli juhlijoille pyyntö: Älkää kiipeilkö, että suihkulähde selviää juhlista ehjänä.

Viralliset Tapparan voitonjuhlat – jos sellaisia päästään juhlimaan – järjestetään Frenckellin aukiolla.

Tältä suihkulähde näytti tiistaina puolen päivän aikaan:

Suihkulähteessä virtasi vesi tiistaina puolen päivän aikaan. Lähteeseen menee vettä 12 000 litran verran.

Historiallinen suihkukaivo

Keskustorin suihkulähde on virallisesti vesialtaaseen sijoitettu suihkukaivo-veistos. Veistoksessa neljä lohikäärmettä muodostaa pyrstöillään kukkaa muistuttavan kuvion, jonka keskeltä kohoaa pääsuihku. Suihkukaivon alaosassa on neljä vedenhaltijaa kannattelemassa rakennelmaa.

Tampereen taidemuseon mukaan suihkukaivon rakentaminen liittyy kaupungin ensimmäisen vesijohtoverkon rakentamiseen ja sen lahjoitti kaupungille tehtailija Wilhelm von Nottbeck. Suihkukaivon valmistumista juhlittiin keisari Aleksanterin nimipäivänä 11. syyskuuta 1883. Altaassa olevaa vettä on käytetty kotitalouksien tarpeisiin ja myös hevosten juottamiseen.

Vielä maanantaina 25. huhtikuuta Keskustorin suihkulähde oli vedestä tyhjä ja suojakupu oli paikoillaan. Kupu poistettiin tiistain vastaisena yönä.

Kesäkeidas

Tampereen Keskustorilla rakennetaan tällä hetkellä kesäkeidasta. Sen yhteisterassi avataan 11. toukokuuta. Kesäkeidas on avoinna 14. elokuuta asti.

Kesäkeidas sijaitsee Raatihuoneen ja Tampereen teatterin välisellä alueella.

Tulevana kesänä uutta on Keskustorin suihkulähteen viereen tehtävä istuskelualue.

Vaihteleviin säihin on varauduttu muun muassa lämpölampuilla, jättivarjoilla ja tuulensuojilla.

Toukokuussa kesäkeitaan 500-paikkaisen terassin näytöltä näytetään kaikki jääkiekon MM-kisojen pelit.

Yhteisterassilla avautuu jopa yksitoista ravintolaa: Bodega Salud, Hoax & Tiima, Los Pollos, Pella´s café, Ravintola Hook, Ravintola Maranga, Ravintola Pons, Ravintola Ukkometso, Sasor Restaurant & Winebar, SAWUkeidas ja Teerenpeli Tampere.

Lue lisää: Takasiko Tapparan kultatalismaani taas kirvesrinnoille mestaruuden? Veli-Matti Savinainen suorituksestaan: ”Rehellisesti sanottuna en edes huomannut”

Päivitys 26.4.2022 kello 13.53: Päivitetty juttuun, että suihkulähde jää työmaa-alueen ulkopuolelle ja juhliminen sen läheisyydessä on mahdollista, kunhan työmaa-alueelle ei mennä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut