Pietilöiden suunnittelemaa toimintakeskusta on töhritty huomiota herättävän paljon Tampereen Hervannassa

Pulujen tekemät töhryt saatiin kuriin, mutta ihmisten tekemiä puhdistetaan tasaisin väliajoin.

Toimintakeskus ei näytä lukijan vinkin mukaan nyt Hervannan ylpeydeltä ja nähtävyydeltä.

27.4. 5:30

Aamulehti

Aamulehteen tulleen lukijan vinkin mukaan Hervannan maamerkkiä, Raili ja Reima Pietilän suunnittelemaa toimintakeskusta on töhritty pahoin. Kuvat paikalta näyttävät, että töhryjä tosiaan on ympäriinsä.

Myös kohteen kiinteistövastaava (isännöitsijä) Tuukka Suontaka Tampereen Tilapalveluista on saanut töhryistä maanantaina palautetta. Hän kertoo, että alueen puhdistamisesta on jo laitettu pyyntö puitesopimuskumppanille.

”Se on vähän hankala kohde. Siellä tuntuu tasaisin väliajoin tulevan töhryjä vähän sinne sun tänne ja siellä on käyty tiuhaan tahtiin.”

Tältä Hervannan toimintakeskuksen alueella näytti maanantaina 25. huhtikuuta 2022.

Töhryt eivät siis sinänsä ole toimintakeskuksen seinissä uusi ilmiö. Se, että niitä nyt on ollut huomiota herättävästi, voi juontaa lämpimästä säästä ja vilkkaammasta liikkumisesta vapaa-aikakeskuksen alueella, Suontaka arvelee. ”Niitä kyllä puhdistetaan aina, kun tulee ilmoituksia ja toivommekin, että niistä ilmoitetaan.”

Kolmesta rakennuksesta – elokuvateatterista, kirjastosta ja terveysasemasta – koostuva Hervannan toimintakeskus on tosin Suontaan ja Tampereen Tilapalveluiden hoidossa enää muutaman päivän. Tampereen kaupungin omistama Tampereen Palvelukiinteistöt oy myi alkuvuodesta toimintakeskuksen ja seitsemän muuta kiinteistöä erikoissijoitusrahasto EQ-Yhteiskuntakiinteistöille.

Lue lisää: Tampereen Palvelukiinteistöt oy myi kahdeksan kiinteistöä – Kauppahinta 96 miljoonaa euroa

Raili ja Reima Pietilän suunnittelema Hervannan toimintakeskus valmistui vuonna 1989. Rakennustaiteellisesti arvokkaasta rakennuksesta joudutaan usein puhdistamaan töhryjä.

Pulut väistävät geeliä

Kaksi vuotta sitten toimintakeskuksessa herättivät huomiota toisenlaiset töhryt: pulut olivat sotkeneet alueen ulosteillaan.

Lue lisää: Kuvat: Kävelytie, tiiliseinät, ikkunat ja jopa ovenkahvat ulosteessa – Pulut aiheuttavat valtavaa sotkua Hervannassa: ”Palautetta on tullut”

Pulujen pesimistä ja ajanviettoa alueella suitsittiin muun muassa asentamalla puluverkkoa keskikäytävälle, jonka yläpuolisella kattotasanteella linnut pesivät. Lisäksi asennettiin tuligeelejä, jotka osoittautuivat tehokkaaksi keinoksi pitää linnut toimintakeskuksen ulkopuolella.

Tuligeeli ei vahingoita lintuja, mutta ilmeisesti se näyttää niistä siltä kuin kyseinen alue olisi liekeissä, eivätkä ne halua oleskella siellä. ”Niitä on asennettu aika moneen kohteeseen ja niistä on hyviä kokemuksia”, Suontaka kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut